Blog

4 leuke reizen om deze kerst te maken

  • Claudia
  • 03 september 2020
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Kerst

Wil je deze kerst wel eens wat anders en heb je vakantieplannen? Dat komt goed uit! We hebben namelijk een aantal geweldig leuke, mooie en avontuurlijke kerstbestemmingen voor je op een rijtje gezet. Hoef jij alleen nog maar te kiezen.

  1. Kerstcruise op de Rijn

Op nummer een staat deze geweldige, geheel verzorgde kerstreis van Bolderman. Je brengt je kerstdagen door op cruiseschip MS Esmeralda: en dat belooft een unieke ervaring te worden. De sfeervolle kerstcruise reist over de Rijn en doet steden als Düsseldorf, Bonn, Koblenz en Keulen aan. Het mooie, winterse landschap zorgt voor sfeer en romantiek en daarnaast kun je op de cruise natuurlijk genieten van een hapje en een drankje. Wil je even rusten? Dan doe je dat in een mooie tweepersoons hut met eigen douche, toilet, kluis en televisie!

Kerst

  1. Een reis naar Tromsø, Noorwegen

Altijd het noorderlicht al eens willen zien? Wat is een mooier moment om dit natuurverschijnsel te aanschouwen dan de kerst? Een trip naar Tromsø zorgt gegarandeerd voor een witte kerst volop sfeer. Bezoek de IJszeekathedraal om naar de mooie kerstliederen te luisteren, geniet van peperkoekjes in de vorm van kleine balletjes en een glas rode bosbes om even heerlijk te ontspannen. Kijk je tussen zes uur ‘s middags en middernacht naar een donkere hemel? Dan zou je het noorderlicht zomaar eens kunnen spotten! Wil je zeker weten dat je de ‘aurora borealis’ te zien krijgt? Dan kun je een ritje met een hondenslee maken en optimaal genieten van de prachtige omgeving.

  1. Klausjagen in Küssnacht, Zwitserland

De komst van de kerstman wordt overal anders gevierd: en in het dorpje Küssnacht is deze viering helemaal uniek. Op vijf december verzamelen zo’n 20.000 mensen zich ieder jaar om de kerstman te verjagen: ook wel ‘klausjagen’ genoemd. Met een oorverdovende hoeveelheid lawaai lopen hoorn blazers en slagwerkers met door kaarsen verlichte bisschopsmijters door het dorpje om de kerstman de stad uit te verdrijven. Zacht gezegd een erg unieke kerstviering – zeker een ervaring om nooit te vergeten! Naast de viering kun je trouwens ook heerlijk genieten van het Meer van Luzern.

  1. Kamelenrace in Tunesië

Bezoek je deze kerst de stad Douz (de plek waar de Star Wars films zijn opgenomen), dan kun je hier een geweldige kamelenrace meemaken. Het Internationale Festival van de Sahara trekt zowel toeristen als nomaden uit de omgeving aan. Je geniet er van een zand-hockeytoernooi, geweldig eten, markten, buikdans voorstellingen en natuurlijk de bekende kamelenrace. De kerstsfeer is ver te zoeken, maar genieten van een onvergetelijke ervaring; dat zul je zeker!

Kerst

Uw reactie