Bespaartips voor een goedkope vakantie


Allemaal leuk en aardig, al die vakanties, maar wat als je weinig (of geen) budget hebt? Nou, dat hoeft geen probleem te zijn. Natuurlijk, die luxe cruise over de Middellandse Zee moet je misschien even vergeten, maar een goedkope last minute naar Turkije of de Canarische Eilanden behoort misschien wel tot de mogelijkheden voor jouw budget. En anders is een vakantie in Nederland ook nog altijd een goed alternatief. Weet je niet waar je moet beginnen met het besparen op de kosten voor jouw vakantie? Op deze pagina voorzien we je graag van een aantal tips.

Op de bonnefooi

Een andere optie wanneer je redelijk flexibel bent, is om zonder iets te boeken naar de luchthaven te gaan. Ter plekke kun je dan informeren welke stoelen op een vlucht over zijn, zodat je voor een habbekrats ergens naartoe vliegt. Deze optie is vanzelfsprekend alleen geschikt als je niet met kinderen reist (of al wat oudere kids hebt) en ook niet al te veel vakantie-eisen stelt.

Kies een goedkope bestemming

Naast een vakantie in eigen land waar je de prijzen kent, kun je juist ook kiezen voor een land met een zwakke koers ten opzichte van de euro. Op het moment is de euro helaas niet bijzonder sterk, maar er zijn nog altijd bestemmingen (bijvoorbeeld Turkije en Tsjechië) waar de lokale munt een stuk goedkoper is ten opzichte van de euro. Enige tijd terug kon je bijvoorbeeld ook flink besparen op je Amerika-vakantie door de lage koers van de dollar ten opzichte van de euro. Het spreekt voor zich dat de koersverschillen aan verandering onderhevig zijn. Een slimme vakantieganger zoekt echter de goedkoopste bestemming uit voor zijn zuurverdiende euro’s!

Meer bespaartips

Wil je meer bespaartips tips lezen? Hier onder staat meer tips.

E-Book (pdf)

Print je de tips liever uit of wil je ze  rustig kunnen na lezen op je pc of tablet dat kan. Wij hebben de tips voor opgemaakt in een duidelijk leesbaar PDF bestand deze kun je HIER downloaden.