Een goede voorbereiding is het halve werk


Kosten besparen op vakantie begint vaak met een goede voorbereiding. Als je goed weet waar je naartoe gaat, wat je wilt zien en doen en hoeveel je daar voor over hebt, laat je je minder snel verleiden om te veel uit te geven. Bepaal vooraf een budget voor uit eten gaan, voor souvenirs of voor een dagje naar een attractiepark. Voor veel uitjes kun je kortingsbonnen op internet vinden. Soms kan het ook voordeliger zijn om iets in Nederland al te boeken, zoals bijvoorbeeld de huur van je auto.

Goede reisgids

Ken je de locatie waar je op vakantie gaat nog niet, zoek er dan een goede reisgids bij. Met de tips die hierin staan, bespaar je al gauw tientallen euro’s en voorkom je dat je de zoveelste bent die in een toeristenval trapt.

Paklijst

Bij een goede voorbereiding hoort ook een goede paklijst. Bepaalde spullen (zoals je zonnebrandcrème of medicijnen) kun je waarschijnlijk het beste van thuis meenemen. Dat voorkomt hoge kosten in het buitenland voor spullen die je eigenlijk al in je bezit had maar vergeten had om mee te nemen.

Tank voordelig!

Ga je met de auto op vakantie, dan vormt brandstof al snel een fikse kostenpost. Stippel je route vooraf uit. Kom je door goedkope brandstoflanden zoals Luxemburg? Doe net als vele anderen en gooi je tank daar vol. Ook in Oostenrijk, Spanje en Zwitserland is de benzine veel goedkoper dan in Nederland. Voor diesel en lpg kunnen weer andere prijslijsten gelden. Er zijn ook landen waar de benzine, diesel of lpg duurder is dan in Nederland. Ook iets om rekening mee te houden.