Lekker weg in Nederland


Wat is er eigenlijk mis met een vakantie in eigen land? Helemaal niks, toch? In Nederland kun je niet alleen prima terecht tijdens de voorjaarsvakantie en de herfstvakantie, maar ook een zomervakantie zou je kunnen overwegen. Nederland heeft veel mooie natuurgebieden, een lange kustlijn en veel cultuur en steden die je nog nooit eerder hebt gezien. Goed, je bent niet zeker van mooi weer, maar als je een beetje flexibel bent, dan is daar best een mouw aan te passen. Bedenk dat je voor de kinderen vaak niet ver weg hoeft. Als ze op een leuke camping zitten met andere kinderen of je bedenkt leuke uitjes, dan hebben zij een topvakantie. Dat voorkomt een hoop gejengel en gedoe tijdens een verhitte autorit van een dag (of langer), waarbij je ook nog eens veelvuldig in de file staat.

Rondreis in eigen land

Omdat de afstanden in Nederland goed te doen zijn, kun je ook eens een rondreis in eigen land overwegen. Kies vooraf een paar plaatsen uit die je altijd al eens hebt willen aandoen en rij erheen via de toeristische route. Je kinderen kun je eventueel ook een pretpark of een ander uitje laten kiezen. Waarschijnlijk ontdek je tijdens zo’n vakantie heel nieuwe dingen over je eigen land.

Door in eigen land op vakantie te gaan, bespaar je veel op vervoerskosten zoals bus- of vliegtickets. Ook hoef je geen geld aan een touroperator te betalen, want een vakantie in Nederland kun je natuurlijk prima zelf regelen. Als je dan vooraf een goedkoop vakantieadres of een betaalbare camping uitzoekt en je eten gewoon bij de supermarkt haalt, kun je je vakantie heel budgetvriendelijk houden. Als je niet te veel eisen hebt wat camping betreft, zou je ook kunnen overwegen om lid te worden van zo’n vereniging van boerencampings. De overnachtingsprijzen op dergelijke campings liggen veel lager dan die van commerciële campings, maar je moet natuurlijk geen uitgebreide faciliteiten verwachten. De vraag is ook: heb je al die luxe faciliteiten nodig? Als je er geen gebruik van maakt of je zoekt je vermaak buiten de poorten van de camping, dan kun je veel geld besparen.