Vliegtickets vergelijken


Ben je van plan te gaan vliegen, dan ben je een dief van je eigen portemonnee als je je vooraf niet oriënteert op de vliegtickets. Door vooraf uitgebreid vliegtickets te vergelijken van verschillende maatschappijen, kun je honderden euro’s besparen. Het loont om ook eens naar alternatieve luchthavens te kijken. Vanaf Schiphol vliegen is waarschijnlijk veel duurder dan vliegen vanaf Eindhoven. Zeker als je toch een eind moet reizen om op de nationale luchthaven te komen, dan kun je ook andere vliegvelden overwegen. Kijk daarbij niet alleen naar vliegvelden in eigen land als Eindhoven, Groningen en Rotterdam, maar ook naar de mogelijkheden over de grens. Vliegveld Niederrhein (over de grens bij Nijmegen) staat bekend als een low-budgetvliegveld. Hiervandaan vertrekken low-costmaatschappijen als Ryanair.

Reken je niet rijk

Reken je trouwens niet te snel rijk met goedkope vliegmaatschappijen. Soms hoor je wel eens van mensen die voor een tientje retour naar Barcelona zijn gevlogen, maar dit zijn echt uitzonderingen. Je moet voor extra services (zoals extra koffers of bagage boven een bepaald gewicht) meteen extra betalen. Als je veel spullen mee wilt nemen of aan specifieke data vastzit in verband met de vakantie van de kinderen, konden de kosten wel weer eens snel oplopen.

Vroeg boeken is goedkoper

Zodra je weet wanneer je wilt vertrekken, doe je er goed aan je tickets ook snel te boeken. Hoe langer van tevoren je boekt, hoe goedkoper je je tickets over het algemeen kunt krijgen (uitzonderingen in de vorm van lastminutes daargelaten). Waneer je niet op een specifieke datum hoeft te vertrekken, heb je nog meer mogelijkheden om de goedkoopste vlucht uit te zoeken. Low-costmaatschappijen hebben over het algemeen de goedkoopste vertrektijden op de luchthavens gereserveerd (bijvoorbeeld midden in de nacht), maar ook de dag van de week kan nog behoorlijk wat in kosten schelen.