Naar Finland

Beoordeling: Finland

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Zwitserland

Populaire bestemmingen


FinlandFinland wordt ook wel gezien als het land van de duizend meren. het land heeft namelijk 188.000 meren. De grootste hiervan is het Saimaameer. In het zuiden en westen ligt een laagliggende kuststrook. Hier liggen de belangrijkste steden van het land. Deze strook verandert langzaam in een heel bebost gebied waar 60.000 meren liggen. In het noorden van het land vind je de noordpoolcirkel en Lapland. Dit gebied is dun bebost en onvruchtbaar. Je vindt in Finland van alles: Meren, bossen, wintersportgebieden en je kunt er veel ontspanning vinden door de saunacultuur. Bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad Helsinki waar je veel indrukwekkende bezienswaardigheden hebt of ga eens naar Kemi. Dit is een stad in het noorden van Finland. Hier bevindt zich een kasteel van sneeuw en ijs waar je kunt eten en waar je zelfs kunt overnachten.

Lapland

LaplandDit is een gebied dat een deel van Finland, Zweden, Noorwegen en Rusland beslaat. De 200.000 inwoners worden Samen genoemd, maar door buitenstaanders worden ze Lappen genoemd. Dit gebied staat bekent als het sneeuwlandschap waar je perfect verschillende wintersportactiviteiten kan ondernemen. Je kunt tijdens het skiën of snowboarden echt genieten van de omgeving. Ook kun je er op Snowscootersafari, een huskytocht maken of een wandeling maken door de sneeuw. En wist je dat je zelfs je rendier rijbewijs kan halen? In Lapland sneeuwt het 200 dagen per jaar. Rovaniemi is de voorstad en tevens de poort naar Lapland. Deze stad ligt op de poolcirkel en als je meer naar het noorden gaat kom je in Inari, waar je het museum van de Samen vindt. Dit museum is erg aan te raden.

Helsinki

AWDFTDDit is de hoofdstad van Finland. Deze stad wordt ook wel de ‘Witte stad van het noorden’ genoemd. Helsinki heeft ongeveer een miljoen inwoners. Het is de culturele en zakelijke stad van Finland. Hierdoor zie je er ook veel architectuur, winkels en veel uitgaansgelegenheden. Je kan er veel verschillende dingen doen. Je kunt er wandelen door de groene stad of je kan een rondvaart maken langs alle eilandjes. Op het stationsplein bevind zich het Nationaal Theater en het Fins Nationaal Kunstmuseum. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het parlement, de Rotskerk en het operagebouw.

Saunacultuur

De sauna’s in Finland nemen een belangrijke plaats in voor de inwoners, maar ook voor de toeristen. De Finse sauna’s hebben vooral een sociale functie. Er vinden bijvoorbeeld vaak zakelijke besprekingen en etentjes plaats. De mannen en vrouwensauna’s zijn gescheiden en en er mag niet gevloekt worden. Het bezoeken van één van de 1,5 miljoen sauna’s is zeker een aanrader!

Goedkoop naar: Finland?

Vind jij Finland leuk?