Naar IJsland

Beoordeling: IJsland

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Zwitserland

Populaire bestemmingen


Ijsland kleinNergens vind je een land als IJsland. Met een oppervlakte van ruim 100.000 vierkante meter, is het eiland meer dan twee keer zo groot als Nederland. Je vindt alleen hier tienduizenden watervallen, grote gletsjers, geisers, het Noorderlicht en vulkanen op één plek. Bovendien is het maar drie uur vliegen vanaf Schiphol. Het land is ontstaan door een vulkanische activiteit in de Atlantische Oceaan en tot het jaar 974 is het land onbewoond geweest. Op dit moment is IJsland niet meer weg te denken. Wie hier heen gaat zal een onvergetelijk avontuur meemaken. niet alleen de prachtige natuur, maar ook de architectuur, Reykjavik met het bruisende nachtleven en de mogelijkheid tot winkelen maken IJsland een populair vakantieland. Je kunt het land het beste verkennen met een huurauto.

Reykjavik

Grootste kerkDit is de hoofdstad van IJsland en ligt achter de Atlantische Rug met op de achtergrond de indrukwekkende berg, de Esja. De stad staat bekend om de visserij en de heetwaterbronnen. In de stad vind je de grootste kerk van IJsland met een 75 meter hoge toren die boven de stad uitsteekt, de Hallgrímskirkja. Je kunt met een lift naar de top, vanwaar je de hele stad kunt bekijken. Vanbinnen is de kerk ook zeker de moeite waard, want het heeft een indrukwekkend sprookjesachtig uiterlijk. Wat ook leuk is om te zien, is het standbeeld van Leifur Eiriksson. Dit is volgens de IJslanders de eerste ontdekker van Amerika. Het meest bekende van Reykjavik is de Blue Lagoon. Dit is een zwembad dat verwarmd wordt door warmwaterbronnen. je kunt hier zwemmen middenin een uniek lavalandschap. het water is gemiddeld 37 graden en heeft een genezende werking op het lichaam.

Als je van plan bent om naar Reykjavik te gaan, dan is het een aanrader om een Reykjavik Tourist Card te kopen. Hiermee heb je voor een voordelige prijs toegang tot vele musea, zwembaden, de kinderboerderij, het familiepark en de stadsbus. Je hebt hiermee ook korting bij verschillende winkels en je kunt gratis internetten bij één van de Tourist Information Centers in het centrum.

Het Noorderlicht

Northern LightsDit is zo een unieke beleving, dat iedereen het een keer moet hebben gezien. Wanneer er uitbarstingen op de zon plaatsvinden, worden geladen deeltjes richting de aarde geslingerd. Hierdoor wordt er energie vrij gegeven die wij zien als groene golven hoog in de lucht. Het licht kan ook rood, paars of blauw zijn. dit moment kan een aantal minuten tot een aantal uur duren. Je hebt nooit de garantie om het noorderlicht te zien, want het is niet elke avond te zien. Zorg daarom dat je ook voor andere activiteiten naar Reykjavik gaat, zoals ontspannen in een geothermisch bad of een hotpot.
De beste tijd waarbij je de meeste kans hebt om het Noorderlicht te zien is tussen 21.00 en 01.00 uur, van oktober tot maart. Het wordt ook aangeraden om warme kleding te dragen terwijl je op het Noorderlicht wacht, omdat je zo lang moet wachten.

Walvissafari

walvissafariDe walvissafari maakt IJsland erg populair, want dit kun je bijna nergens doen. Er zijn veel verschillende soorten safari’s te vinden. je maakt met een boot een tocht over zee waar je veel walvissen en zeevogels zal zien. de meeste soorten die gezien worden zijn: de dwergvinvis, de witsnuitdolfijn, de bruinvis, orka’s en de bultrug. De meeste tochten voeren je langs verschillende eilanden waar veel vogels broeden, zoals de papegaaiduikers.

De IJslandse keuken

Doordat IJsland bekend staat om de vissen, kun je dit ook terugvinden in de IJslandse keuken. De restaurants hebben verschillende soorten keukens. Zo vind je er Indische, Indiase en Japanse keukens. Niet alleen de vis is populair, want veel bezoekers kiezen ook voor het lamsvlees. Dit vlees is van hoge kwaliteit, omdat de schapen vrij hebben kunnen leven zonder genees- en groeimiddelen. Dit geeft het vlees een bijzondere smaak. Als dessert worden er vaak verschillende kaassoorten aangeboden.

Goedkoop naar: IJsland?

Vind jij IJsland leuk?