Naar Georgie

Beoordeling: Georgie

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Rusland

Populaire bestemmingen


GeorgieOnder de Nederlanders is Georgië vrij onbekend, maar het land heeft toch veel te bieden. Georgië ligt op de grens van Oost-Europa en West-Azië. Het land ziet zichzelf als Europees land. Op de kaart ligt het vlak onder Rusland en het grenst verder aan Azerbeidzjan, Armenië en Turkije. Voordat Georgië lid werd van Europa behoorde het tot de Sovjet-Unie. Toeristen komen vooral voor de Zwarte Zee, de oude steden, kuuroorden en voor de wintersport. Ook heeft Georgië indrukwekkende berglandschappen.

 

 

Tbilisi

tbilisiTbilisi is de hoofdstad van Georgië. De naam verwijst naar de zwavelhoudende warmwaterbronnen. Rondom deze bronnen vind je badhuizen die nog steeds gebruikt worden. De bronnen hebben een temperatuur van rond de 39 graden. Tbilisi heeft een warm zeeklimaat en er valt weinig neerslag. Een bijzonder gebouw in Tbilisi is de Sionikathedraal in Kala. Deze kathedraal bestond al voor de 7e eeuw. Een belangrijk kenmerk van de hoofdstad heeft veel botanische tuinen. Deze tuinen worden ook wel de ‘Koninklijke tuinen’ genoemd.

 

Andere indrukwekkende bezienswaardigheden

David-GarejaHet grottenklooster David Gareja is zeker een aanrader. Dit klooster staat bekend om de bijzondere ligging met uitzicht over de Gareja-woestijn. Kutaisi is de tweede stad van Georgië en ook zeker de moeite waard. Deze stad ligt aan de rivieroever. Je vindt er oude, houten huisjes die allemaal schots en scheef staan. In het centrum zie je vooral de 19e eeuwse statige architectuur. Weer iets heel anders is Batumi, de haven- en badplaats van Georgië. Je kunt hier heerlijk wandelen langs het kilometerlange strand en tussendoor kun je ontspannen bij de barretjes en restaurants. Kenmerkend voor Batumi zijn de citrusvruchten en de thee.

 

Oorlog

Op dit moment is er een oorlog die al jaren aan de gang is. Het gaat tussen de gebieden Abchazië en Zuid-Ossetië. Ze zeggen allebei dat ze onafhankelijk van de ander zijn. Toeristen kunnen Georgië nog gewoon bezoeken, maar er zijn een aantal gebieden die afgeraden worden. Dit betreffen de gebieden in de directe omgeving van de scheidingslijn met Georgië. De meeste gebieden van het land zijn ongevaarlijk. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Voor 1991 was de Zwarte Zeekust veruit de meest populaire vakantiebestemming. De meeste toeristen kwamen naar platen als Soechoemi, Batoemi en Pitsoends voor het warme zeewater, de prachtige stranden en het mooie weer. De hoger geleden gebieden waren populair door de wintersportmogelijkheden. 

Vind jij Georgie leuk?