Naar Oostenrijk

Beoordeling: Oostenrijk

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Zwitserland

Populaire bestemmingen


Oostenrijk is niet alleen populair vanwege de indrukwekkende natuur, maar veel Nederlanders gaan ook naar Oostenrijk voor de wintersport. Je kunt er urenlang wandelen of fietsen zonder je te vervelen, heerlijk ontspannen in één van de vele wellness hotels, cultuur snuiven in de grote steden, snowboarden of skiën in de Alpen en genieten van de traditionele gerechten die Oostenrijk te bieden heeft. Het land heeft een rijke geschiedenis die teruggaat naar de Romeinse tijd en dat is te zien in de omgeving.

Nationale parken

Nationaal parkOostenrijk kent vijf verschillende nationale parken. Nationaal park Neusiedler See is het enige nationale park van Midden-Europa in een steppelandschap. Dat wil zeggen: met vochtige weiden en droge graslanden. Dit landschap is erg belangrijk voor de vogeltrek in het voorjaar en de herfst.Het tweede nationale park is Nockberge. Dit park is genoemd naar de zacht glooiende bergtoppen. Park donauauen is een van de grootste wetlands van Midden-Europa. Dit park kent meer dan vijfduizend diersoorten. Het vierde park is Hohe Tauern. Hier vind je oude bossen, alpenweiden met veel bloemen en vogels en veel gebergten van wel drieduizend meter hoog. Ook vind je hier indrukwekkende watervallen. Het laatste nationale park heet Kalkalpen. dit park heeft het grootste onbewoonde bosgebergte van de Oostalpen. Het park heeft ook mooie kalkrotsen en bergweiden.

Wenen

Oostenrijk wenenWenen is de hoofdstad van Oostenrijk. Deze stad heeft een belangrijke rol gespeeld in het land. Het was altijd de brug die het oosten met het westen verbond. Het is geen moderne stad, maar wel een stad met een rijke geschiedenis met verbazingwekkende meesterwerken en de muzikale geschiedenis. Een van de populairste bezienswaardigheden is de Hofburg. dit is een gigantisch paleizencomplex met maar liefst 2600 vertrekken. Andere bekende bezienswaardigheden zijn: De Spaanse rijschool uit 1735, de hofbibliotheek, Schatzkamer met de vele kunstwerken en paleis Schönburg. Deze gotische kathedraal heeft een barokke stijl en stamt voor een deel uit de twaalfde eeuw.
Buiten het centrum van Wenen vind je het belvedère paleis. Dit paleis is gebouwd voor Prins Eugène van Savoy. Ook is de centrale begraafplaats een aanrader. Hier liggen meer dan 2 miljoen mensen begraven, waaronder veel beroemdheden uit de geschiedenis.

Salzburg

Dit is de geboorteplaats van Mozart. De stad bevindt zich tussen de bergen en ze mogen hier jaarlijks miljoenen mensen verwelkomen. in januari is de speciale Mozartweek en in augustus vindt het Internationale Zomerfestival plaats in Salzburg.

Wintersport

oostenrijk wintersportOostenrijk is tevens een populaire wintersportplaats. Niet alleen het skiën en snowboarden is populair, maar vooral ook het après-skiën. 75% van het land bestaat uit bergen en veel hiervan zijn sneeuwzeker, dus het is dan niet raar dat Oostenrijk voor Nederlands wintersportland nummer één is. De populaire gebieden liggen vooral in het westen van het land. Dit zijn onder andere: Salzburg, Stiermarken, Tirol, Vorarlberg en Karinthië. Voor ieder niveau wintersporter is er genoeg te vinden.
De combinatie van gezelligheid en prachtige skigebieden Oostenrijk tot een waar winterwalhalla. Er zijn veel gevarieerde accommodaties te vinden en je kunt deze bereiken met de auto, trein of vliegtuig.Je vindt er vooral hotels, pensions en gastverblijven.

Goedkoop naar: Oostenrijk?

Vind jij Oostenrijk leuk?