Naar Wintersport Frankrijk

Beoordeling: Wintersport Frankrijk

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Alanya


Als het gaat om vakantie, dan kan je tijdens alle seizoenen in Frankrijk terecht. Frankrijk heeft namelijk altijd iets te bieden en zo ook in de winter! Er zijn namelijk een aantal punten waar Frankrijk beter in scoort dan andere landen als het gaat om wintersport. Zo zijn er een aantal grote aaneengesloten skigebieden, die gemiddeld een stuk hoger liggen dan in landen als in Duitsland en Oostenrijk en daarnaast worden de skigebieden in Frankrijk alsmaar uitgebreid.

Wintersport in Frankrijk is rond 1950 vooral zijn populariteit onder Fransen gaan winnen. Op vakantie naar het buitenland speelde dan ook nog een kleine rol onder de bevolking van Nederland. Naarmate wintersport in Frankrijk steeds bekender begon te worden, kregen ook steeds meer buitenlanders interesse voor wintersportlanden als Frankrijk. Skidorpen als Chamonix en Megève zijn dan ook steeds een belangrijkere rol gaan spelen en zijn tot op de dag van vandaag razend populair.

Wintersportplaatsen in Frankrijk

Door heel Frankrijk zijn diverse grotere wintersportplaatsen waar ieder jaar weer duizenden toeristen op af komen. Of het nu gaat om skiën, snowboarden, langlaufen of gewoon genieten van een prachtige boswandeling tussen de sparren, ieder jaar weer worden de grote wintersportplaatsen druk bezocht. Om een idee te geven wat Frankrijk te bieden heeft als het gaat om wintersport hebben we een opsomming gemaakt van bekende wintersportplaatsen in Frankrijk.

Chamonix

Voor wintersportbegrippen is Chamonix een van de grotere dorpen en vooral ook erg gezellig in vergelijking met andere wintersportplaatsen. Dit zonnige dorp ligt op een hoogte van 1035 meter en heeft een inwonersaantal van tienduizend mensen. Voor toeristen zijn meer dan genoeg accommodaties beschikbaar en prijzen lopen dan ook uiteen. Chamonix is voornamelijk gericht op de actieve wintersporter. Er is voor maar liefst 160 kilometer aan piste aangelegd en daarnaast zijn er nog tal van andere sporten te beoefenen als schaatsen, rodelen, langlaufen en wandelen.

Megève

Megève is een van de eerste wintersportplaatsen in Frankrijk. Ver voordat wintersport in Frankrijk populair werd, was Mègeve al een druk bezochte plaats. Dit heeft het wintersportdorp voornamelijk te danken aan zijn diversiteit aan wintersporten die het dorp te bieden heeft. Met honderden kilometers aan piste en een groot aantal faciliteiten in het dorp als winkels, bars en restaurants is Megève dan ook voor elk type wintersporter aantrekkelijk. Er zijn dan ook voldoende accommodaties aanwezig die variëren in prijsklasse van hoog tot laag.
Om tot een conclusie te komen: Frankrijk heeft niet alleen in de zomer erg veel te bieden voor toeristen, maar is ook tijdens de wintermaanden een zeer druk bezocht land. Dit komt dan ook mede door de mogelijkheden die Frankrijk te bieden heeft tijdens de donkere dagen. Er zijn voldoende gebieden waar uitgestrekte pistes zijn aangelegd voor skiërs en snowboarders. Daarnaast is er ook gedacht aan de langlaufers door kilometers aan routes aan te leggen. En tot slot natuurlijk de Après-ski. Een bezigheid die absoluut niet gemist mag worden na een heerlijke dag op de piste. Al met al is Frankrijk dus zeker een bezoek waard als het gaat om wintersport.

Vind jij Wintersport Frankrijk leuk?