Blog

10 tips om goedkoop te reizen met kinderen

  • admin
  • 01 maart 2021
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Reizen met kinderen

Wil je jouw kinderen een onvergetelijke vakantie geven, maar je niet blauw betalen aan een nanny, restaurants en dure hotels? Lees dan verder! Wij geven je 10 tips om op een budgetvriendelijke manier te reizen met kids.

 

 

Neem een EHBO-kit en medicijnen mee

Het is altijd stressen als er iemand ziek wordt op vakantie, zeker als je het gebied niet kent. Zorg daarom dat je je ter plaatse niet druk moet maken en neem een EHBO-kit mee met ibuprofen, hoestsiroop, pleisters, verband en meer. Je vermijdt op deze manier ook dat je onnodig geld uitgeeft aan medicatie die je eigenlijk al had liggen.

Kies een goede accommodatie uit

Een woning huren is een origineel en leuk concept. Als je met een groot aantal personen bent kan je hier veel geld mee besparen. Je kan op websites zoals VRBO en Airbnb verschillende verblijven huren en met wat geluk vind je zelfs een kindvriendelijk verblijf. Niet alleen zijn de prijzen meestal veel lager dan in een hotel, maar je hebt ook toegang tot een keuken waar je je eigen maaltijden kunt maken in plaats telkens uit eten te gaan. Zo verspil je geen geld aan gerechten die kinderen voor de helft laten staan. Als je voor een hotel gaat, vraag dan naar “extra’s”. Sommige hotels hebben speciale aanbiedingen zoals een gratis ontbijt of lunch voor kinderen. Heb je geen zin om in een huiselijke sfeer te verblijven? Kijk dan eens welke vakantiepark aanbiedingen er zijn. Je kinderen hebben de tijd van hun leven en jij hoeft ze niet 24/7 te entertainen.

Baby zwemmen

Huur spullen als je kunt

Als je jonge kinderen hebt die dingen nodig hebben zoals een autostoeltje, kinderwagen, etc…vraag dan bij je verblijf of ze die beschikbaar hebben voor verhuur. Vaak bespaart het huren van deze benodigdheden je de stress van het dragen ervan en het bespaart je ook enige bagagekosten als met het vliegtuig naar je vakantiebestemming vliegt.

Maak gebruik van kinderclubs.

Sommige hotels hebben programma’s speciaal voor kinderen waar ze een middag met andere kinderen kunnen doorbrengen. Als de service betaalbaar is, kan het voor jou een goede kans zijn om er even uit te gaan en de omgeving alleen te verkennen. Here we come me-time!

Vraag bij het boeken naar aanbiedingen. 

Of het nu gaat om hotels of vervoer, vraag zeker naar kortingen voor gezinnen en kinderen. Het kan zijn dat je dan misschien buiten het hoogseizoen moet verblijven of reizen, maar je bespaart hier heel wat geld mee. Zeker de moeite dus! Als je met de trein gaat, let dan op kortingen voor kinderen want de meeste treinmaatschappijen bieden gratis tarieven voor kinderen.

Ga naar markten.

Bijna elke stad heeft een markt waar je verse producten en gebak kunt kopen. Maak in plaats van uit eten te gaan een picknick voor je gezin en bespaar zo een hoop geld. Je kan hier ook een gezellige gezinsuitstap van maken. Het handige is dat je hier veel voorgemaakte gerechten vindt en iedereen kan nemen waar hij op die moment zin in heeft.  Vermijd populaire restaurants die bekend zijn onder toeristen want deze behoren vaak tot de duurste. Eet in plaats daarvan vroeger (rond 6 of 7 uur ’s avonds) en zoek een ontspannend café of pub dat wat meer afgelegen ligt.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht