Blog

Je KLM vlucht omboeken? Dit zijn je opties tijdens de coronacrisis

  • Desmond
  • 08 april 2020
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
KLM corona

De definitieve wereldwijde uitbraak van het coronavirus houdt ons al weken in een greep. De duratie van deze situatie is daarentegen voor iedereen lastig in te schatten. Kunnen we deze zomer weer langzaam aan tripjes en vakanties plannen? De kans lijkt op dit moment minimaal te noemen, maar het is wel belangrijk om te bekijken welke mogelijkheden je hebt wanneer je al reeds een reis had geboekt.

Onze koninklijke luchtvaartmaatschappij; KLM, heeft al een duidelijk beleid uitgezet, waarbij de reizigers volledig geïnformeerd worden over de huidige situatie en de mogelijke gevolgen voor hun geboekte vlucht(en). Wij zullen dit verder toelichten in dit artikel.

Wereldwijd omboekingsbeleid

Heb je al reeds een vlucht geboekt bij KLM? Wanneer je vertrek voor of op 31 mei is gepland, dan krijg je de mogelijkheid om deze gratis om te boeken. Je kunt daarbij de reisdatum kosteloos wijzigen, zonder dat je daar dus extra voor hoeft te betalen.
Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de bestemming te wijzigen. De originele waarde van je vliegticket is daarmee volledig inzetbaar voor een andere bestemming. Hierbij hoef je niet enkel gebruik te maken van KLM, maar kun je ook kiezen voor de vluchten van Air France, Virgin Atlantic en Delta Air Lines.

Reisvoucher ontvangen

Wanneer je de reis wilt uitstellen naar een onbekende datum in de toekomst, dan kun je ook gebruik maken van het aanvragen van een reisvoucher. De voucher kan dan op een later moment als betaalmiddel worden toegepast om een nieuw ticket te kopen. Deze optie is echter voor 1 jaar geldig en dient daarmee binnen 12 maanden te worden gebruikt voor het boeken van een nieuwe reis.

Als je vlucht door KLM is geannuleerd, dan kun je de voucher alsnog na 1 jaar inwisselen voor contant geld. Wanneer de vlucht dus niet is geannuleerd, dan kan de voucher ook niet omgewisseld worden voor contant geld.

Reisvoucher aanvragen

De reisvoucher is eenvoudig aan te vragen via de website van KLM. Hierbij vraag je een online terugbetaling aan van je geboekte vlucht in de vorm van een reisvoucher. Door het grote aantal aanvragen gedurende deze periode kan de aanvraag wel even wat tijd in beslag nemen. Hier kan in sommige gevallen zelfs enkele weken overheen gaan. Blijf daarom geduldig, terwijl de aanvraag zal worden behandeld.

Laten we hopen dat deze onzekere en lastige tijd zo snel mogelijk ten einde zal komen. Let daarbij op je gezondheid en op die van anderen. Lekker op vakantie gaan zal op ten duur vanzelf weer mogelijk worden, maar heeft natuurlijk op dit moment geen prioriteit.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht