Blog

5 tips voor een voordelige skivakantie

 • Kim
 • 12 oktober 2020
 • 0 reactie(s)
 • Geplaatst in:
ski gebied

Je wilt er misschien nog even niet aan denken, maar de winter staat alweer bijna voor de deur. Niet getreurd, want dit betekent ook dat het wintersportseizoen bijna weer van start gaat. Skivakanties zijn vaak niet goedkoop, maar als jij deze tips volgt ga jij zo voordelig mogelijk op wintersport! Hopelijk tot op de piste! 

 

 

1. Bestemming

De bestemming van je skivakantie beïnvloedt de kosten behoorlijk. De prijs verschilt per land en per gebied. De meeste wintersporters kiezen voor de grotere en bekendere gebieden, maar hier betaal je vaak de hoofdprijs. In deze populairdere gebieden liggen de prijzen van  bijvoorbeeld je accommodatie of skipas veel hoger. Blijf daarom weg van deze gebieden en kies voor een voordelige bestemming. Let ook op de reisafstand, hoe verder je gaat hoe meer benzine je dit gaat kosten. In het buitenland zijn er ook veel meer dure tolwegen waarvoor je flink moet betalen, probeer deze zoveel mogelijk te vermijden. 

Dure skigebieden

 • Kitzbühel (Oostenrijk)
 • Courchevel (Frankrijk)
 • Zermatt (Zwitserland

Goedkope skigebieden 

 • Winterberg (Duitsland)
 • Borovets (Bulgarije)
 • La Plagne (Frankrijk) 

ski

2. Uitrusting

Een ski- of snowboarduitrusting is een duur grapje. Helaas is een goede uitrusting wel belangrijk voor het skieën en zal je dit hoe dan ook nodig hebben. Je hebt 3 opties: lenen, huren of kopen. 

 • Lenen: Het lenen van wintersport items kan je veel geld besparen. Vraag het eens aan vrienden of familie, misschien heeft iemand nog wel wat liggen dat je mag gebruiken. Dit is vooral een goede optie als je voor de eerste keer gaat skiën of als het maar eenmalig is. 
 • Huren: Een ander mogelijkheid is om je spullen te huren in het gebied waar je gaat skieen. Dit is vaak niet goedkoop, maar wel stukken voordeliger dan het zelf moeten aanschaffen. Dit is aan te raden als je niet regelmatig gaat skiën. 
 • Kopen: Een duurdere optie is om je spullen te kopen. Je kan kiezen voor nieuwe spullen, maar op tweedehands sites zoals Marktplaats worden genoeg wintersportspullen aangeboden. 

3. Vroegboekkorting of last-minute boeken

Eerst even over vroegboekkorting, in een hoop gevallen ben je veel goedkoper uit als je voor het einde van de zomervakantie je wintersportvakantie boekt. De populairste maanden om je wintersportvakantie te boeken in in september en oktober, de prijzen liggen deze maanden dan ook het hoogst. In de zomermaanden is er vaak nog volop keuze en dat voor een kleiner prijsje! Je hebt ook last-minute korting. Als jij het aandurft tot het laatste moment te wachten heb je kans op hele voordelige prijzen. Last minute zijn er vaak nog aanbieders die met hun prijzen stunten omdat ze nog plekken over hebben. Maar wacht natuurlijk niet te lang want vol=vol. 

4. Eten & drinken

Daar hoog in de bergen weten cafés en restaurants hun prijzen goed. Hier regelmatig uit eten gaan of een drankje doen is dan ook een dure hobby. Kies er daarom ook af toe voor om je eten en drinken mee te nemen. Dit maakt je vakantie gelijk een stuk minder duur. En picknicken in de sneeuw is echt super leuk! Neem waar het kan zoveel mogelijk boodschappen mee van thuis. In de supermarkten gelegen in de skigebieden betaal je vaak veel meer dan in Nederland. 

5. Liftpas

Bedenk goed welke liftpas bij jou past. Ben je een beginnende skiër of snowboarder dan is het erg onwaarschijnlijk dat je een liftpas nodig hebt waarmee je van ze zwarte piste af mag. Bedenk goed hoeveel je wilt gaan skiën of snowboarden want vaak  betaal je per gebied. Kies je voor het hele gebied? Dan heb je de duurste skipas. Je kunt er ook voor kiezen dagpassen te kopen. Zo hoef jij je niet schuldig te voelen als je met een dagje minder weer geen gebruik wilt maken van de liften.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht