Blog

6 tips voor een goedkope stedentrip naar Lissabon

  • Desmond
  • 15 november 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Portugal

Heb je jouw vliegtickets voor Lissabon al in de pocket en mag de voorbereiding eindelijk beginnen? Dan wil je vast weten wat voor leuke bezienswaardigheden en uitjes Lissabon allemaal te bieden heeft: en voor zo min mogelijk geld natuurlijk. Gelukkig ben je in Lissabon aan het juiste adres voor een goedkope stedentrip. Het is namelijk dé locatie waar je met een klein budget ontzettend veel kunt genieten. Hoe je dat doet, vertellen we je graag!

1. Goedkoop verblijven

Wat je al snel zult ontdekken is dat het centrum van Lissabon heel groot is; en niet direct allemaal aan elkaar verbonden. Wanneer je in het hart van het stadscentrum wilt verblijven zullen de prijzen al snel stijgen; verblijf liever in populaire omgevingen zoals Bairro Alto. Een ontzettend levendige plek maar minder bekend onder de toeristen; en hierdoor een stuk minder duur!

2. Reizen in Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en daarnaast een prima stad om met het openbaar vervoer te ontdekken. Je kunt hier een ov-kaart halen waar je vervolgens je hele vakantie mee op pad kunt. Heb je wat meer budget tot je beschikking? Huur dan een scooter zodat je ook buiten Lissabon op avontuur kan. (Lissabon is trouwens goed te voet te ontdekken; je kunt er heerlijk wandelen!)

3. ‘S Avonds genieten

Lissabon is de perfecte plek om te genieten van een hapje en een drankje; of zelfs een dansje in een van de vele clubs. De Portugezen kunnen namelijk goed feesten! Wederom is Bairro Alto een goedkopere locatie waar je veel locals terug zult vinden en een stuk minder toeristen.

4. Gratis rondleidingen

Heb je geen zin om geld uit te geven aan een rondleiding, maar wil je wel zien wat de stad te bieden heeft? Wandel dan mee met een van de Free Walking Tours. Het idee achter deze tours is dat je zelf geeft wat je wilt geven; een soort fooi zeg maar.

5. Uit eten in Lissabon

Er zijn ontzettend veel locaties waar je heerlijk uit eten kunt in Lissabon; en tegenwoordig zijn er nog meer locaties waar je ook als vegetariër of vegan terecht kunt. Zo vind je in Terra heerlijk kwalitatief eten in buffetvorm of zijn ook de prijzen bij Lostin in Bairro Alto een stuk lager (en heb je daarnaast ook nog eens een geweldig uitzicht over de stad).

6. Bezoek Sintra

Wil je even wat anders dan Lissabon? Ga dan voor een paar euro met de trein naar Sintra. Binnen anderhalf uur ben je in deze prachtige stad waar je allerlei geweldige kastelen en paleizen kunt ontdekken. Je waant jezelf in no-time in een sprookje!

Zoals je wel merkt heeft Lissabon heel veel moois te bieden… Wacht dus niet langer; vlieg naar Lissabon en laat je betoveren door deze Portugese hoofdstad!

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht