Blog

8 tips bij het inpakken van je vakantiekoffer

  • Desmond
  • 07 augustus 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Vakantie koffer

Ben je nog van plan om op vakantie te gaan deze zomer? Dan ontkom je er waarschijnlijk ook niet aan; je koffer inpakken. Een tijdrovend klusje dat enige voorbereiding vereist en altijd weer zorgt voor enige stressmomenten. Echter, kun je met enkele bruikbare tips het proces een stuk soepeler laten verlopen. We geven je daarom graag wat handig advies!

1) Een lijstje maken met wat je wilt meenemen
Vraag jezelf eerst af wat absoluut nodig is op vakantie? En vervolgens wat je graag wilt meenemen… Op volgorde van belangrijkheid pak je dus ook je koffer in. Zo weet je zeker dat je nooit iets essentieels zal vergeten en kun je zorgeloos op vakantie gaan.

2) Vloeistoffen boven de 100 ml gaan mee in de koffer.
Je mag vloeistoffen onder de 100 ml daarentegen wel in de handbagage plaatsen. Houd er wel rekening mee dat je alles in een hersluitbare doorzichtig plastic zakje dient te plaatsen. Je gebruikt dus één zak van maximaal 1 liter inhoud, aangezien dit over het algemeen de maximale grootte is die internationaal wordt toegelaten.

3) Label op je koffer invullen met je persoonsgegevens
Er zit standaard een label op een koffer waarbij je je persoonlijke gegevens kunt invullen. Handig wanneer je je koffer zelf bent kwijtraakt of als het bij de luchtvaartmaatschappij zoek is geraakt (wat helaas vaker voorkomt dan dat je denkt).

4) Waardevolle spullen in de handbagage plaatsen
Plaats je waardevolle spulletjes (camera, laptop, sieraden etc.) altijd in je handbagage. Zo kun je het niet zo snel verliezen en heb je altijd zicht op je spullen. Er heerst natuurlijk ook sociale controle op je handbagage, wanneer je zelf even minder goed zit op te letten.

5) Neem je wereldstekker mee
Je kent ze wel, zo’n reisadapter die te gebruiken is voor verschillende stopcontacten. Een onmisbare accessoire voor elke reiziger, wetende dat elk werelddeel wel zijn eigen stopcontact kent. Wil je precies weten welke stekker nodig is voor jouw volgende reisbestemming? Bekijk dan snel dit handige overzicht met alle benodigde informatie.

6) Kleding niet opvouwen maar oprollen
Wil je geen kreukels in T-shirts of overhemden? Rol dan voortaan je kleding op in plaats van ze op te vouwen! Deze methode neemt daarnaast ook minder ruimte in beslag, waardoor je nog meer leuke kleding kunt meenemen.

7) Stop je breekbare spullen in sokken
Parfumflesjes kunnen nogal scherp zijn en onnodig voor schade zorgen aan je kleding. Verpak ze daarom in een oude sok. Dit neemt nauwelijks extra ruimte in beslag, maar beschermt wel je geurtjes en daarnaast de rest van de inhoud van je koffer.

8) Stop spullen in je schoenen en bespaar ruimte
Veel mensen vergeten nog wel eens dat er veel ruimte beschikbaar is aan de binnenkant van je schoen. Hier kun je eenvoudig een extra paar sokken in kwijt, of je tandenborstel en tandpasta. Ga creatief om met de ruimte die je hebt, zodat je des te meer mee kunt nemen op vakantie!

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht