Blog

Autovakantie naar Noord-Europa: 6 praktische tips

  • Lan
  • 09 maart 2020
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:

Een autovakantie is natuurlijk hartstikke leuk en avontuurlijk; en kan daarnaast ook nog eens flink wat op de kosten besparen. Maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je met de auto op vakantie gaat. Vertrek je deze zomer naar Noord-Europa en wil je goed voorbereid op weg gaan? Dan zijn deze praktische tips precies wat je zoekt!

autovakantie noord europa

1. Check je autoverzekering

Er zijn maar genoeg verschillende autoverzekeringen en iedere verzekering komt met zijn eigen mogelijkheden. Check even of jouw verzekering pechhulp in het buitenland heeft en welke mogelijkheden er hiervoor zijn. Ben je niet helemaal happy of zijn de kosten van de pechhulp te hoog? Kijk dan eens op vergelijkers als Overstappen.nl om direct te zien of er een andere verzekering is die je misschien wel kan bieden wat je zoekt. 

2. Laat je auto checken

Laat je auto ruim voordat je op vakantie gaat even goed controleren door een professioneel monteur. Denk aan de remmen, accu, koeling, het oliepeil en ga zo maar door. Er zijn verschillende garages en winkels (de kwik-fit bijvoorbeeld) die je zo’n pre-vakantie check aanbieden. Wanneer je zeker weet dat alles goed werkt kun je met een gerust hart op pad en verklein je de kans op pech onderweg!

3. Kijk waar je tankt

Tanken in het buitenland kan een stuk goedkoper, maar ook een stuk duurder uitvallen. Kijk voordat je vertrekt even waar je het beste kunt stoppen om te tanken en kijk ook meteen even naar de benaming. In het buitenland hebben brandstoffen vaak andere benamingen dan in Nederland, en je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je de juiste brandstof tankt!

4. Waar zijn de tolwegen?

Als je dan toch aan het onderzoeken bent; kijk dan meteen even waar de tolwegen zijn. Zodra je weet waar je de tolwegen kunt vinden kun je ook meteen op zoek naar een tolbadge zodat je direct door kunt rijden en niet al te lang in de rij hoeft te staan.

5. Maak een checklist

Met alle voorbereidingen die een autovakantie vraagt is het makkelijk om essentiële items te vergeten. Maak vooraf (wanneer je hoofd nog leeg is) een checklist van alle items die je niet mag vergeten. Denk bijvoorbeeld aan je rijbewijs, het kentekenbewijs, je groene kaart, je paspoort, je navigatiesysteem, een reservesleutel van je auto en ga zo maar door.

6. Bereid je voor op noodsituaties

Mocht je met pech langs de weg komen te staan, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg dat je een gevarendriehoek, EHBO-set, warme dekens, een fles water, een reserveband en veiligheidshesjes klaar hebt liggen. Neem ook altijd een creditcard mee mocht er vervangend vervoer geregeld moeten worden.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht