Blog

Daarom ga je in het najaar op vakantie (Corona update)

  • Desmond
  • 22 april 2020
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Vakantie boeken herfst

Een heerlijke zomervakantie zit er dit jaar waarschijnlijk niet meer in… Het coronavirus heeft ons landje en de rest van de wereld voorlopig nog geheel in zijn greep. Maar de opbouwende positieve signalen geven ons genoeg hoop om stiekem al na te denken over een fijne najaarsvakantie! En zijn nog zoveel plekken met veel zonuren in september en oktober… En het heeft voordelen om na de zomervakantie op pad te gaan. 

In veel gevallen zijn de maanden september en oktober nog heerlijke vakantiemaanden. De zon zorgt nog voor een heerlijk temperatuurtje en je hebt ook wel een vakantie verdiend na die vervelende corona-periode, waar maar geen einde aan leek te komen!

Als het een beetje meezit kun je in eigen land nog goed terecht voor een heerlijke vakantie in het najaar. Een Indian Summer ligt zomaar op de loer. Genieten geblazen! En jij bent lekker vrij. 

Helaas zijn de dagen wel al korter en als die Hollandse herfst zich eenmaal inzet (lees: regen en wind) dan is de lol er snel af. Wat dan? 

Naar het buitenland natuurlijk. Een najaarstrip naar een zuidelijker oord biedt veelal nog prachtig weer. Dus Kipling  tas om de schouder en dat vliegtuig in. Want een najaarsvakantie heeft enorm veel voordelen. 

 

4 voordelen van een najaarsvakantie


Gunstig voor de portemonnee

Zo’n vakantie is een stuk goedkoper dan in het zomerse hoogseizoen. Hotel- en vliegprijzen zijn lager en het is ook stukken minder druk. Zelfs als je met de auto gaat, zijn de wegen meer filevrij dan in de zomermaanden. Geen zwarte zaterdagen meer. Je hebt wel woon-werk verkeer, maar dat weegt niet op tegen vakantiefiles. Voorstel: neem twee weken vrij en boek een last-minute. Dat is nóg goedkoper! 

Ruimte op de camping

Als je geluk hebt is het in eigen land nog heerlijk kampeerweer en tref je geen volle campings meer. Kies je voor B&B’s of hotels, in eigen land of het buitenland, dan is het ook in september en oktober een stuk minder druk dan daarvoor. Wel zo lekker. Check wel even of alles nog open is in het naseizoen. 

Boost om de winter in te gaan

Je bent nog lekker veel buiten, als heel Nederland alweer achter een bureau zit of in de schoolbanken. Nog even lekker dat zonnetje meepakken, die frisse najaarsochtenden proeven en een flinke shot rust of juist actieve rust meepakken. Dan kun je de winter veel beter aan. Doen! 

Goede nachtrust

Warme zomers zijn prachtig, maar slapen ho maar. De nachten zijn net zo warm als de dagen en of je daar nou zo van uitrust? Heb je in het najaar geen last van. De dagen zijn vaak heerlijk en de nachten een stuk kouder. Top! Je komt toe aan een goede nachtrust en dat is een stuk beter voor lijf en leden. 

 

Waar naartoe? Een paar tips

Een aantal plekken waar je nog volop lekker weer treft in het najaar? Denk eens aan Cyprus waar het in het najaar nog 25 graden is. De Canarische eilanden en Portugal zijn ook geweldig als je nog van de zon genieten wilt. 

En wat dacht je van de Balearen. Dat wil zeggen Ibiza, Mallorca en Menorca. Kipling rugzak met een handdoekje en zonnebrand, kinderrugzak met wat snoep mochten de kids mee gaan en banjeren over het strand. Malta is ook een aanrader, evenals Corsica of iets minder bekend, de Franse eilanden als Île de Brehat of Île de Ré. Ben je into een echte ver-weg-vakantie dan zijn de Kaapverdische eilanden het helemaal voor jou.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht