Blog

De 3 leukste steden in Italië voor een citytrip

  • Desmond
  • 25 juli 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Italie vakantie

Italië staat bekend om zijn luxueuze merken, de overheerlijke authentieke koffie en het kenmerkende Italiaanse temperament. Maar het zonnige land kent ook enkele absolute pareltjes, met steden zoals Rome, Venetië, Florence en natuurlijk Milaan. Wil je deze zomer graag (nogmaals) naar Italië? We geven je alvast een handig overzicht van wat deze prachtige steden jou te bieden hebben.

Rome

De hoofdstad van Italië is een absolute metropool, met maar liefst 4 miljoen inwoners. De stad is vooral in trek onder toeristen en er is geen moment in het jaar dat het wat rustiger lijkt te zijn. De stad biedt onwijs veel bezienswaardigheden en is een absolute must voor diegene die houden van de klassieke oudheid. Daarnaast lijken de archeologische vindplaatsen in de eeuwige stad bijna onuitputtelijk.

Het roemruchte Vaticaanstad ligt hemelsbreed maar 5 kilometer verwijderd van Rome. Hierdoor zijn beide locaties prima met elkaar te combineren. Geniet daarnaast van de talloze winkelstraten, waar je de meest prestigieuze (kleding)merken ter wereld zal vinden. En alles is ook nog eens eenvoudig te bereiken via de metro. Want lopend zul je toch al snel 10 tot 15 kilometer aantikken aan het einde van de dag. Dit lijkt op zich prima te doen, maar besef daarbij wel dat Rome op zeven heuvels is gebouwd. Je zult dus te maken krijgen met constante hoogteverschillen… En dat voel je in de voeten aan het einde van de dag.

Trevifontein

De Trevifontein is de bekendste en tevens de grootste fontein in deze bruisende stad. Je zult bij je bezoek al snel tientallen mensen een muntje in de fontein zien gooien. De traditie is namelijk om met je rechterhand een muntje over de linkerschouder gooien. Je rug daarbij naar de fontein gericht. Het gooien van één muntje zegt dat je ooit weer zal terugkeren naar Rome. Twee muntjes zegt dat je snel de liefde van je leven zult vinden… Weet je al hoeveel muntjes jij van plan bent de fontein in te gooien?

Sixtijnse kapel

Deze prachtige kapel is nog steeds de plek waar de Paus geregeld plechtige ceremonies organiseert. Met mooie muur- en plafondschilderingen, die in het verleden door onder andere de Italiaans kunstschilder Michelangelo zijn geschilderd. Zeker de moeite waard om eens in het echt te bewonderen.

Colosseum

Het fameuze Romeinse Amfitheater. Een Italiaans monument dat al jarenlang voor lange rijen en grote drukte zorgt in de stad. Bereid je voor om enkele uren te wachten in de rij voordat je daadwerkelijk naar binnen kunt. Kaartjes online kopen van tevoren is dus zeker aan te raden. Maar als je eenmaal binnen bent, waan je je daadwerkelijk eventjes als een glorieuze gladiator uit de tijd van de Romeinse gevechten tussen leven en dood.

Venetië

Italie vakantieDeze karakteristieke stad is bekend om zijn rijke historie en is daarnaast volledig omringt door water. Deze mysterieuze plek ligt namelijk op diverse eilanden verdeeld in een indrukwekkende lagune.

Transport door middel van een auto is niet mogelijk, waardoor al het vervoer via het water plaatsvindt. Hierdoor zijn de Venetiaanse gondels ook zo populair geworden. Het geeft ook een romantisch sfeertje en resulteert daarmee in vele verliefde stelletjes die hier elkaar de eeuwige liefde verklaren.

Daarnaast vind je talloze restaurantjes in de kleine straatjes. Pas wel op voor het toeristenmenu (met hogere prijzen dan normaa), dat ze vaak aanbieden aan de niet oplettende toerist. De hotels zijn daarnaast ook nogal prijzig door het beperkte aanbod in deze kleine stad. Eén van de nabij gelegen campings is daarom een prima alternatief.

Florence

Florence is de hoofdstad van de regio Toscane en staat bekend om zijn schilderachtige landschappen. Het is daarnaast de grootste en drukst bezochte stad van de regio. Het gebied trekt dan ook jaarlijks meer 10 miljoen toeristen. Wat veel mensen niet weten, is dat Florence in de Romeinse tijd is gesticht door Julius Caesar (de machtigste man uit de Romeinse tijd). Oorspronkelijk heet de stad eigenlijk Firenze en zo wordt het ook nog steeds door de Italianen genoemd.

Uffizi

Een bekend en zeer gerespecteerd museum in Florence met schitterende kunstwerken van onder andere Botticelli en Michelangelo. Het is wel aanbevolen om ruim van tevoren te reserveren voor toegangskaarten, anders sta je wellicht onnodig enkele uren in de rij.

Palazzo Vecchio

Italie vakantieHet oude stadhuis van Florence. De naam betekent: het ‘oude paleis’. Tegenwoordig dient deze locatie enkel nog maar als museum. Het paleis kent tientallen geheime gangen en diverse verborgen ruimtes. Durf jij het aan?

Palazzo Pitti

Deze indrukwekkende locatie staat met name bekend om zijn adembenemende Boboli-tuinen. Dit is ook de reden dat Palazzo Pitti de koningin wordt genoemd van de Toscaanse tuinen. De buitenplaats hangt vol met schitterende en zeer waardevolle schilderijen collecties.

Milaan

Modehoofdstad Milaan is de tweede stad van Italië en tevens de hoofdstad van de regio Lombardije. Voornamelijk bekend om zijn winkelstraten vol met luxueuze modewinkels en zijn fraaie architectuur. Maar deze hippe hotspot heeft nog veel meer te bieden.

Duomo Santa Maria Nascente

De Duomo Santa Maria Nascente staat ook wel bekend als de kathedraal van Milaan. Dit gigantische kunstwerk is één van de grootste rooms-katholieke kathedralen van de wereld.
Je hebt daarbij ook de mogelijkheid om de top van dit kolossale gebouw te beklimmen. Bij aankomst heb je een prachtig overzicht over de gehele stad en zie je haar ware schoonheid.

La Scala theater

Italie vakantieOngetwijfeld één van de mooiste operagebouwen ter wereld. Kaarten zijn dan ook vaak al maanden van tevoren uitverkocht. Wanneer je geen kaartje kunt bemachtigen is een bezoek alsnog zeker aan te raden. Het indrukwekkende interieur van het gebouw maakt een bezoek zonder enige twijfel de moeite waard.

San Siro stadion

De thuishaven van Europese voetbal grootmachten AC Milan en Internazionale. Met 85.700 zitplaatsen behoort het stadion tot één van de grootste voetbalstadions in Europa. Een leuk weetje: als AC Milan zijn wedstrijden speelt, wordt het stadion San Siro genoemd en als Internazionale speelt wordt de naam Giuseppe Meazza gehanteerd.

Navigli

Navigli is het bekendste en hipste uitgaansgebied van Milaan. Het is een pittoresk dorpje dat bekend staat om z’n romantische grachtjes, leuke kraampjes langs het water en hoge kwaliteit restaurants en gezellige cafe’s.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht