Blog

De 3 mooiste steden in Kroatië

  • Desmond
  • 01 juli 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Dubrovnik

Kroatië wordt steeds vaker genoemd als de ideale vakantiebestemming voor vele Nederlanders. Dit snel ontwikkelende land is namelijk nog relatief goedkoop, met altijd aangename temperaturen en kent een 1800 km lange kustlijn met azuurblauw water.

Daarnaast biedt het ook onwijs veel culturele bezienswaardigheden en kent het een groot aanbod in hoge kwaliteit campings. De mooie gebergtes, de prachtige natuurreservaten en de bijna 12000 tellende eilanden maken Kroatië een heerlijk en uniek vakantieland.

De beste reisperiode start vanaf mei en eindigt in september. Juli en augustus zijn absoluut de drukste maanden, waarbij je menig Nederlander zal tegenkomen tijdens je reis.

Dubrovnik

Dalmatië KroatiëDubrovnik is een bekende havenstad in het drukst bezochte gedeelte van het land; Dalmatië. Deze karakteristieke eeuwenoude stad kent 50.000 inwoners en is de thuishaven van berg Srđ. Vanuit het centrum kun je met de kabelbaan naar het hoogste punt worden gebracht op 415 meter. De kosten zijn € 19 voor een ticket, maar je hebt ook altijd de mogelijkheid om zelf met je (huur)auto naar boven te gaan. Boven aan deze iconische berg kijk je uit over de gehele stad. Een prachtige locatie voor het maken van de ideale vakantiefoto.

Veel toeristen kiezen er ook voor om eens de unieke stadsmuren van Dubrovnik te bewandelen. Bij het bewandelen van de kenmerken rode raken, krijg je een prachtig uitzicht te zien over enkele bijzondere bouwwerken. Kies er wel voor om je wandeling in de ochtend te starten. De beste tijd is 8 uur in de ochtend, aangezien het dan nog niet druk is en de temperaturen nog aangenaam zijn.

Fort Lovrijenac kun je gratis bezoeken met het ticket die je hebt gekocht voor het bewandelen van de stadsmuren. Dit imposante fort wordt door veel toeristen ook wel als het Gibraltar van Dubrovnik beschreven.

Zagreb

KroatiëZagreb is de hoofdstad van Kroatië. Het is tevens de enige stad die meer dan één miljoen inwoners heeft. Er hangt een heerlijk gemoedelijke sfeertje, wat zorgt voor een relaxte sfeer. De stad zit vol met goede restaurantjes, voor een redelijke prijs. Hierdoor is het zeker aan te bevelen is om eens buiten de deur te gaan eten.

De stad biedt ook meer dan 60 galerijen en musea. Het Museum of Broken Relationships is daarbij zeer opmerkelijk en zeker het bezoeken waard. Een plek waar de mooiste verhalen van mensen wereldwijd zijn verzameld over verbroken relaties. Een unieke ervaring die je nergens anders zult tegenkomen. De toegang tot dit museum bedraagt maar € 5.

Het historisch centrum van de stad bestaat uit een onderste en een bovenste gedeelte. Het onderste gedeelte kenmerkt zich door het grote aantal leuke restaurantjes en je kunt er tevens voortreffelijk shoppen. Het bovenste gedeelte is met name leuk voor het mensen die houden van het bezoeken van mooie bezienswaardigheden.

Neem ook eens een bezoekje aan het hoogste gebouw van Zagreb; de kathedraal van Zagreb. De toegang is namelijk gratis. Daarnaast is de Lotrscak Tower een niet te vergeten bezienswaardigheid. De toren is te bereiken via een korte kabelbaan -de kortste kabelspoorweg ter wereld- genaamd Ilica. Deze korte rit van enkele seconden brengt je van het centrum naar de bovenstad, ook wel uppertown genoemd. Een ritje kost je dan ook maar € 0,70.

Split

KroatiëSplit is de grootste stad van de regio Dalmatië. De stad biedt vele gezellige bars, hoge kwaliteit restaurants en leuke souvenir winkeltjes. De Riva boulevard is een bekende en gezellige locatie voor het gehele gezin. De lange promenade -omringd met palmbomen- geeft je het gewenste vakantiegevoel en is ideaal voor een lange avondwandeling. De boulevard is voorzien van gezellige restaurantjes, cafés en terrasjes. Houd er wel rekening mee dat de avonden nogal druk kunnen zijn en dat je er veel mensen zult vinden.

Neem ook eens een bezoekje aan het Paleis van Diocletianus. Een prachtig gebouw, volledig gebouwd in de oude Romeinse stijl. Het paleis betreft niet enkel één gebouw, maar bestaat uit meerdere straten die dezelfde unieke stijl met zich meebrengen. Deze trekpleister maakt ook onderdeel uit van het werelderfgoedlijst van UNESCO. Prachtig verlichting zorgt voor een unieke sfeer in de avonden. Je kunt daarbij ook de oude kelders bezoeken die zijn gebruikt tijdens de opnames van de hitserie Game of Thrones.

Daarnaast is het stadspark Marjan een park dat altijd druk wordt bezocht door de lokale inwoners en toeristen. Je hebt vanaf de Marjan heuvel een prachtig uitzicht op de Riva waterfront. Bereid je voor op een stevige wandeling tussen de naaldbomen voordat je de top hebt bereikt op 178 meter hoogte. Maar het uitzicht zal een hoop goedmaken.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht