Blog

De 4 goedkoopste F1 reisjes voor seizoen 2020

  • Desmond
  • 15 januari 2020
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Oostenrijk

Komend seizoen moet dan echt hét jaar gaan worden van Neerlands Trots, Formule 1-held; Max Verstappen. De pijlsnelle Limburger lijkt met zijn team Red Bull Racing nu eindelijk een auto te hebben die serieus een poging naar het wereldkampioenschap kan gaan doen. Wat is nu als Nederlander mooier dan de prestaties van Max eens van dichtbij mee te maken?

Wellicht lijkt het je een duur geintje om een Grand Prix te bezoeken, maar dit valt eigenlijk reuze mee! Daarom hebben we alvast de vier goedkoopste races (in het buitenland) voor je verzameld… Zo hoef jij enkel nog maar je favoriet uit te kiezen. We hebben de entreeticket en de reiskosten alvast voor je opgeteld. Welke race wil jij gaan bezoeken in 2020?

 

1. Oostenrijk – Red Bull Ring
Oostenrijk


Vervoer:
Spielberg is eenvoudig te bereiken met de auto. De totale reisduur ligt ongeveer op 10 à 11 uur. Vliegen is uiteraard ook mogelijk, maar dan dient er men wel via de luchthaven van Graz te vliegen (85 km verwijderd van het circuit).

Overnachting:
Het gehele gebied Spielberg biedt vele kampeermogelijkheden. Hier kun je eenvoudig je caravan plaatsen of tentje opzetten tegen zeer schappelijke prijzen. De Oostenrijkse GP trekt altijd veel Nederlanders aan, waardoor gezelligheid altijd gegarandeerd zal zijn op en rondom het circuit.

Totaal kosten:
€ 166,62 (tickets + reiskosten)

 

2. België – Spa Francorchamps
België


Vervoer:

Spa-Francorchamps is vanuit Nederland eenvoudig met de auto te bereiken. Gemiddeld kun je binnen 3 à 4 uurtjes al op het circuit staan. Je rijdt tijdens je rit door de prachtige Ardennen, wat ongetwijfeld zal zorgen voor enkele adembenemende uitzichten opweg naar dit roemruchte circuit.

Overnachting:
De streek Spa biedt een groot aanbod aan hotels, gezellige herbergen, B&B’s en vakantiehuisjes. Zo is er voor een ieder wel wat te vinden in elke prijscategorie. Houd wel rekening met de parkeerkosten die je elke dag dient te betalen bij aankomst op het circuit.

Totaal kosten:
€ 170,68 (tickets + reiskosten)

 

3. Italië – Monza
Italië


Vervoer:

Het traditionele circuit van Monza ligt maar 20km verwijderd van modestad Milaan. Zo zijn er dus ook veel vluchten beschikbaar bij meerdere low cost vliegmaatschappijen. De auto is ook een optie, maar is wel wat ongebruikelijk en wordt normaal gesproken ook niet voor gekozen.

Overnachting:
In de omgeving van het circuit is het aanbod beperkt. Milaan biedt echter veel meer mogelijkheden voor hotels en hostels in alle prijscategorieën. Vanuit het centrum van Milaan rijdt er tweemaal per uur een trein richting het stadje Monza. Vanuit Monza kun je vervolgens de directe bus naar het circuit pakken.

Totaal kosten:
€ 171,08 (tickets + reiskosten)

 

4. Hongarije – Hungaroring
Hongarije


Vervoer:

Budapest is eenvoudig te bereiken per vliegtuig. Het aanbod in vluchten is groot te noemen en de kosten daarentegen verrassend laag. De Hongaarse hoofdstad leent zich echter niet om met de auto naartoe te reizen. Vanaf het vliegveld kun je snel en eenvoudig met de metro het centrum van de stad bereiken. Zo kun je direct een heerlijke duik nemen in een van de bekende badhuizen die deze iconische stad te bieden heeft.

Overnachting:
Budapest is een bruisende stad met veel betaalbare hotels en hostels verdeeld over de gehele stad. Airbnb is ook prominent aanwezig, waardoor je ook kunt kiezen om een woning te huren voor een weekend.

Totaal kosten:
€ 179,82 (tickets + reiskosten)

 

Extra tips:

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van verschillende races. Vaak bieden zij vroegtijdig early-bird tickets aan voor hun leden tegen een gereduceerd bedrag.
  • Meld je aan voor price alerts bij Google Flights. Zo krijg je direct een melding wanneer je gewenste vlucht in de aanbieding is met fikse korting.
  • Uit onderzoek blijkt dat Formule 1-tickets bijna altijd goedkoper zijn als je ze tijdens het race-weekend koopt bij het circuit zelf. Je loopt echter wel het risico dat de kaartjes natuurlijk al allemaal zijn uitverkocht…

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht