Blog

De 5 mooiste bezienswaardigheden van IJsland

  • Desmond
  • 15 oktober 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Reykjavik

Eventjes heerlijk een weekje op wintersport is natuurlijk hartstikke fijn. Maar stap eens uit je comfort zone en ontdek de schoonheid van IJsland tijdens de aankomende wintermaanden. Geniet van de ruige natuur en zijn unieke natuurverschijnselen. De afwisselende landschappen en zijn adembenemende gletsjers.

Walvissen spotten

Wat is er mooier dan het grootste dier ter wereld te bewonderen langs de IJslandse kust. Walvissen van maar liefst tientallen meters lang, die je vanuit een klein militair rubberbootje van dichtbij kunt bewonderen. Je dient je boottripje wel ruim van tevoren te boeken, aangezien de boottrip maar beperkt wordt aangeboden. De mensen willen de walvissen zo min mogelijk opjagen, waardoor de mogelijkheden gelimiteerd zijn. je betaalt gemiddeld rond de € 75 voor deze fabuleuze ervaring.

Noorderlicht bewonderen

De meeste mensen zijn wel bekend met het Noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd. Dit natuurlijke verschijnsel kenmerkt zich door tientallen felle kleuren die de hemel in het donker doen kleuren. De beste periode om het Noorderlicht te kunnen bewonderen is met name tussen september en april. De zon gaat namelijk niet onder in IJsland gedurende de zomermaanden. Er is echter geen garantie dat je dit fenomeen daadwerkelijk mag aanschouwen. Het is namelijk niet altijd zichtbaar en je dient dus een beetje geluk te hebben. Noorderlicht safari’s worden al vanaf € 40 per persoon. Een onvergetelijke ervaring!

Vatnajokull-gletsjerIJsgrotten

Stel je eventjes voor: tientallen ijsgrotten, prachtige kristallen paleizen met helder blauwe gangen, die zich vormen onder de prachtige landschappen in de wintermaanden. Houd er wel rekening mee dat de trip gevaarlijk kan zijn aangezien de gletsjers altijd in beweging zijn. De ijsgrotten zijn echter slechts enkele weken in het jaar zichtbaar. Een goede planning is dus zeker een vereiste. De kosten liggen wel iets hoger dan gemiddeld; je betaalt rond de € 110 per persoon.

Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een natuurlijk warmwaterbron waar een spa om heen is gebouwd. Het kenmerkt zich door zijn karakteristieke lichtblauwe kleur van het water, wat wordt veroorzaakt door alle mineralen. De temperatuur van het water ligt op een heerlijke 37 tot 40 graden Celcius. Hierdoor voelt het aan als een lekker warm bad. Blijf wel water drinken, want je lichaam droogt uit als je te lang in het warme water blijft liggen. Het diepste punt is maar 160 cm diep. Zo kun je lekker rond peddelen en hoef je nauwelijks te zwemmen. Je kunt tevens een sauna of een massage nemen om de relaxdag helemaal af te maken.

Reykjavik

De hoofdstad van IJsland is de meest noordelijk gelegen hoofdstad van de wereld. Reykjavik is een stad vol verrassingen en tal van mooie plekjes. Eén van de bekendste sculpturen in IJsland; De Vikingschip (Sólfar), vind je dan ook in deze wonderlijke stad. De perfecte plek om een adembenemende zonsondergang van tientallen kleuren te beleven. Met ook nog eens een mooi beeld van berg Esja op de achtergrond. Houd er wel rekening mee dat de zon niet onder zal gaan in de zomermaanden. De winterperiode is dus het ideale moment om dit prachtige plekje op aarde te gaan bezoeken.

Sólfar ReykjavikHeb je een maar een dag de tijd om mooie bestemmingen te bezoeken? Omdat je bijvoorbeeld een tussenstop hebt tijdens je reis naar Amerika… Dan kun je kiezen om de spectaculaire natuur van IJsland te beleven met de Golden Circle tour. Een route van maar liefst 300 km die je langs de mooiste bezienswaardigheden brengt van dit fabelachtige land. Je kunt de tour al in drie uur volbrengen wanneer je geen tussentijdse stops maakt. Ideaal wanneer je een tussenstop hebt in IJsland wanneer je vertrekt naar Amerika. De rondreis brengt je naar de iconische dorpjes als Gullfoss, Kerio en Faxi. Ongetwijfeld de ideale 1 dags trip!

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht