Blog

Een camper kopen: hier moet je aan denken

  • admin
  • 11 mei 2021
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Camper kopen

Als we vakantie hebben trekken we er het liefst op uit. Al is het maar een lang weekend naar de camping, zolang we maar kunnen ontspannen. Lekker weg uit de dagelijkse omgeving en heerlijk genieten in de natuur. Maar, iedere keer weer op zoek gaan naar een stacaravan of huisje, is ook een gedoe. Hoe fijn is het om een camper te hebben, die helemaal van jou is? Alles schoon en netjes naar jouw zin, dat geeft toch een beetje dat gevoel van thuis. Maar, zo’n uitgave is niet niks en welke moet je dan kopen? In dit artikel bespreken we onder andere waar je op moet letten bij het kopen van een camper. 

  • Bepaal eerst wat je wil

Wil je een camper huren of wil je er een gaan kopen die echt van jou is. Huren is natuurlijk verstandig als jullie als gezin ook regelmatig vliegvakanties maken. Dan staat de camper ook best vaak stil. Heb je een plek op de camping en reisden jullie voorheen ook altijd met de auto naar het buitenland? Dan is een camper kopen een uitgave waar je heel veel plezier van gaat hebben en bij jullie levensstijl past. Denk er ook meteen over na of je dan een tweedehands camper wil overkopen ofdat je meteen voor een nieuw exemplaar wil gaan. Je begint dus met het bepalen van het budget. Dat budget is ook meteen een houvast voor de soort camper die je wil. 

  • Soort camper

Het eerst uitgangspunt is uit hoeveel personen jullie gezin bestaat. En willen jullie rekening houden met eventuele vriendjes en vriendinnetjes die mee gaan kamperen? Daarna ga je kijken wat je belangrijk vindt. Wil je juist veel ruimte binnen of creëer je de ruimte buiten in de tent? Wil je liever vaste bedden? Of is het geen probleem om de zithoek elke avond om te bouwen? Wil je überhaupt met z’n allen slapen in de camper of slapen de kinderen in de tent? Hoeveel opbergruimte moet er zijn voor de spullen? Maakt de buitenkant ook iets uit? Als je er lange reizen mee wil maken, moet ie natuurlijk comfortabel zijn en zuinig rijden. Maak aan de hand van bovenstaande eens een lijstje met alles wat een camper volgens jullie moet hebben. 

  • Budget

We hebben het al kort over het budget gehad. Want wie gaat de camper financieren? Wil je het helemaal zelf betalen? Dan is het natuurlijk wel belangrijk om te weten hoeveel je kunt en wil besteden aan een camper. Vooral het bovenstaande lijstje kan de kosten nog wel eens op laten lopen. Je kunt namelijk ook door middel van een lening een camper kopen. Je sluit dan een persoonlijke lening af. Je betaalt dan elke maand een vast bedrag en vaste rente, zo hoef je niet in een keer het hele bedrag te betalen. 

  • Doe een aankoopkeuring

Laat deze keuring te allen tijde uitvoeren. Onderhoudspapieren zeggen niet per se iets. Hetzelfde geldt voor de APK. Dat een camper onderhouden is, zegt namelijk heel weinig. Wordt daar het onderhoud aan de binnenkant mee bedoeld? Of bedoelen ze motorisch onderhoud? Ga daarom naar een onafhankelijk camperbedrijf, die verstand heeft van de hele camper. Die kan dan bepalen of de aankoop het waard is en of er zaken zijn die vervangen moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een distributieriem.

  • Maak een proefrit

Een eigenaar of verkoper kan wel zeggen dat een camper fijn rijdt, maar dat moet je toch zelf kunnen ervaren. Doe daarom altijd een proefritje. Dat doe je met een nieuwe auto ook toch? Dus ook met een camper. Vooral als dit de eerste camper is die je gaat besturen, is het wel fijn om te weten of het iets voor jou is. Misschien wil je zo’n groot voertuig helemaal niet besturen. Of misschien merk je tijdens het rijden wel gebreken. Liever tijdens de proefrit, dan na de aankoop. Nu kan het namelijk nog opgelost worden of onderhandelt worden over de prijs. 

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht