Blog

Goedkoop op vakantie? Bespaar niet op deze zaken!

  • Desmond
  • 01 november 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Vakantie kosten besparen

Een vakantie is natuurlijk heerlijk, maar vaak ook een bron van extreme uitgaven. Logisch dat je op dit soort uitgaven wat wilt besparen. Nu zijn er genoeg manieren om de vakantie wat goedkoper te maken; maar er zijn ook een aantal dingen waar je absoluut nooit op zou moeten besparen. Welke dat zijn, vertellen we je natuurlijk graag!

1. De autoverzekering

Ga je komende vakantie met de auto op pad? Dan wil je jouw autoverzekering wel even goed onder de loep nemen. Ben je bijvoorbeeld verzekerd voor schade in het buitenland? En hoe zit het met de pechhulp en het vervangend vervoer? Bekijk alle mogelijkheden van zowel je eigen als andere aanbieders. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden binnen de autoverzekering.

2. Je zorgverzekering

Hoewel je er misschien niet altijd bij stilstaat is de zorgverzekering ook op vakantie erg belangrijk. Kijk altijd even goed of je dekking hebt in het buitenland. Een ongeluk zit in een klein hoekje en mocht je onverhoopt bij de dokter of in het ziekenhuis belanden dan wil je natuurlijk wel weten waar je aan toe bent. Heb je geen buitenlanddekking bij je huidige zorgverzekering? Ga dan op zoek naar een goede reisverzekering.

3. De reisverzekering

Wanneer jouw zorgverzekering geen of weinig dekking in het buitenland biedt, is het belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten. Je kunt de reisverzekering in alle vormen en maten vinden, en kijk per reis even welke verzekering het beste past. Zorg ervoor dat je in ieder geval verzekerd bent voor ongelukjes met apparatuur en materialen (een smartphone die in het zwembad valt bijvoorbeeld) en eventuele medische kosten (specifieke medicijnen bijvoorbeeld). Zelfs wanneer je voor een korte stedentrip naar Sevilla gaat is een reisverzekering zeker aan te raden!

4. Vaccinaties

Je hebt ze niet in alle landen nodig, maar in sommige landen zijn vaccinaties zeker aan te raden en absoluut niet iets waar je op wilt besparen. Check van te voren altijd goed of je vaccinaties nodig hebt om te voorkomen dat je tijdens je vakantie ziek wordt. Je kunt de website van de GGD gebruiken.

5. Koffer en gewicht

Heb je ook weleens op het vliegveld gestaan met een te zware koffer? Dan moet je flink bij betalen. Investeer dus in een koffer van goede kwaliteit met voldoende ruimte om te voorkomen dat je op het vliegveld of onderweg in de problemen komt.

6. Een annuleringsverzekering

Niet iedereen sluit deze verzekering af, maar het kan toch erg verstandig zijn. Je weet maar nooit wat er in de toekomst te gebeuren staat, en het zou zomaar eens voor kunnen komen dat je de reis moet annuleren. En dan is zo’n annuleringsverzekering de investering zeker waard!

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht