Blog

Hoe word ik een digital nomad?

  • Desmond
  • 31 juli 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Remote working

Wat is een digital nomad?

Als eerste is het belangrijk om te begrijpen dat het hier gaat om een specifieke levensstijl. Het is dus geen beroep, maar een bewuste keuze die je maakt om je leven te veranderen. Deze manier van leven trekt vooral ondernemers, freelancers en overige mensen die vooral online werken en daarmee hun geld verdienen.

Het enige wat je nodig hebt is in principe een laptop, je mobiele telefoon en een internetverbinding. Het is dus van belang dat je je geld online verdient… Want eventjes langsgaan bij de klant wordt wat lastig en een fysieke voorraad wordt ook onmogelijk om zelf te onderhouden.

Veel gekozen beroepen zijn onder andere: web- of softwaredevelopers, grafisch vormgever, marketing consultant, SEO specialist, blogger/vlogger, vertaler of schrijver. Het creëren en uitbrengen van een e-course of e-book is ook een ideale wijze om passief inkomen te verdienen. Dit houdt in dat je geld verdient, zonder dat je daar nog werk voor hoeft te leveren.

Voordelen

– Je hoeft je niet te houden aan de 9 tot 5 werkdagen. Je kunt dus zelf je dag indelen en werken wanneer je wilt. Werken in de avonduren en de weekenden komt dus ook regelmatig voor.

– Je hebt volledige vrijheid en je hebt eigenlijk constant het gevoel op vakantie te zijn. Wanneer je een bepaalde locatie beu bent, kun je ook eenvoudig en snel naar een nieuwe (werk)omgeving. Je hebt dus te allen tijde volledige bewegingsruimte.

– Je ontmoet snel nieuwe mensen, landen en nieuwe culturen. Dit gebeurt een stuk minder snel als je alleen vanuit Nederland werkt, bij hetzelfde kantoor met telkens dezelfde collega’s.

Nadelen:

– Contact met het thuisfront is soms lastig door het tijdsverschil

– Je hebt niet altijd de beschikking over goede kwaliteit internet (wifi)

– Aangezien je geen collega’s hebt, dien je je zelf te motiveren en kan het soms wat eenzaam zijn.

 

Stappenplan digital nomad worden

Digital nomad1) Bepaal waar je je geld mee wilt verdienen. Heb je iets waar je al goed in bent en ervaring mee hebt? Dan kun dit natuurlijk direct gaan oppakken. Je hebt ook de mogelijkheid om online cursussen te volgen en zo meer ervaring op te doen in een bepaalde richting.

2) Bouw een online portfolio op van de diensten die je wilt gaan aanbieden. Zo geef je toekomstige opdrachtgevers de mogelijkheid om te zien wat je kunt en met wie je hebt samengewerkt in het verleden.

3) Zoek online naar werk. Er zijn diverse platforms die vraag en aanbod samenbrengen voor remote workers. Bouw vervolgens een netwerk op en zorg er voor dat opdrachtgevers tevreden zijn en bij je terugkomen voor vervolgopdrachten.

4) Minimaliseer je levenskosten. Veel plekken op aarde zijn een stuk goedkoper dan Nederland. Hierdoor worden je inkomsten meer waard, aangezien je wel een uurloon vraagt dat overeenkomt met Nederlandse standaarden. Denk hierbij aan plekken zoals: Bangkok, Bali, Colombia of Mexico. Maar ook in Europa, zoals Portugal, Hongarije en zelfs het koude Estland.

 

Tips bij remote werken

1) Koop een lokale simkaart, zodat je een mobiele hotspot kunt maken. Hierdoor heb je altijd de mogelijk tot het internet, en daarmee voorkom je onhandige situaties waarin je niet kunt werken als het internet niet (goed) werkt.

2) Koop ook een krachtige powerbank. Wanneer er geen mogelijkheid is tot elektriciteit, kun je alsnog voor een langere periode gebruik maken van je laptop. Hiermee voorkom je dat je bijvoorbeeld je deadline niet kunt behalen omdat je laptop zojuist is uitgevallen.

3) Probeer gratis verblijf te regelen door te werken in een hostel of te gaan werken in housesitting. Hierdoor vallen je kosten weg voor je verblijf en vaak is ontbijt en avondeten meegenomen bij de verdiensten. De opbrengsten van je internet onderneming zijn daarmee extra en kun je gebruiken voor leuke activiteiten in je vrije tijd.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht