Blog

Familievakantieparadijs in het hart van Karinthië

  • admin
  • 22 maart 2023
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Familievakantieparadijs in Karinthië, Oostenrijk

In de zuidelijke vakantieregio Villach – Faaker See – Ossiacher See in Karinthië lijkt het gezinsgeluk bijna grenzeloos. Voor grote en kleine ontdekkers wachten spannende avonturen en puur badplezier voor een sprookjesachtig decor van bergen en meren.

Het familieparadijs op het kruispunt van Oostenrijk, Italië en Slovenië biedt alle ingrediënten om van elke vakantie een belevenis te maken: Zwemmeren met drinkwaterkwaliteit, veel zon en kleurrijke excursiebestemmingen voor het hele gezin zoals de burchtruïne Landskron inclusief de Adlerarena en Affenberg, de Soccerzone en de Pumptrack aan de Faaksee of de Familywald Ossiacher See.

Zo kun je ’s ochtends op ontdekkingstocht en ’s middags weer spetteren in water tot 26 graden bij een van de negen meren. Jonge en oude avonturiers kunnen op de avonturenpaden in de regio op jacht gaan naar de draak Woroun of meester Reineke helpen om Frieda de gans te vinden op het “vossenpad”.

En als de zon even pauzeert, zijn er genoeg weerbestendige alternatieven te ontdekken, zoals de mijn Terra Mystica en de langste mijnwerkersglijbaan van Europa, het kuuroord Kärnten-Therme Warmbad-Villach en het charmante stadje Villach. Dat maakt een vakantie in Oostenrijk gewoon leuk.

Bespaar geld met de Experience CARD

Met de Erlebnis CARD van de regio heeft u bovendien de sleutel tot belevenis, plezier en veel voordeel in handen. Grensoverschrijdende fietstochten, jonge visserscursus, kruidenwandeling met bosbuffet, proefklimmen en nog veel meer zijn inbegrepen – en laten nauwelijks wensen onvervuld. En… met de Adventure CARD is de S-Bahn in heel Karinthië gratis.

Familievakantie in Karinthië

Eindelijk weer genieten van de natuur en de vrijheid! Voel de verwarmende zon op uw huid en geniet van het milde klimaat van het “dichtstbijzijnde zuiden” met warme zwemmeren. Wandel over glooiende alpenweiden naar de top en stop bij een gezellige hut op de terugweg naar het dal. Fiets tot zonsondergang en sluit de dag af met een barbecue bij de rivier. Neem de nieuwe mountainbikeroute en ontspan daarna in het wellnessgedeelte. Laat uw voeten in het warme water van het thermaalbad bungelen en kijk hoe de kinderen zorgeloos rondrennen.  Gezellig aan tafel zitten en door hartelijke gastheren verwend worden met de smakelijke Karinthische Alpen-Adriatische keuken. Wat een heerlijke ideeën! 

Tijdens een gezinsvakantie in Karinthië, de zuidelijkste provincie van Oostenrijk, staat het samen beleven en genieten centraal. De combinatie van bergen, ontelbare warme zwemmeren en bovengemiddelde zonuren biedt een schat aan mogelijkheden waar jong en oud aan hun trekken komen. Vakantie aan het meer, wandelen over cams of in de bergen, fietsen langs de rivieren en meren. Veel Karinthische gastgevers hebben zich ook gespecialiseerd in gezinnen, zodat niets een geslaagde vakantie in de weg staat in een gecertificeerd familiehotel, op een kindvriendelijke camping of boerderij, in een almhut of in een privé-accommodatie.

Kamperen in Karinthië 

Er zijn talloze redenen voor een kampeervakantie in Karinthië! Op meer dan 100 campings met 16.000 plaatsen vindt iedereen zijn lievelingsplek – aan een zwemmeer, aan de voet van een berg, aan de oever van een rivier, op een boerderij of op een naturistencamping. Bovendien biedt het Oostenrijkse kampeerland nummer één een grote keuze aan moderne stacaravans, rustieke houten chalets, volledig ingerichte vakantiewoningen en huurcaravans. Wat kampeerders vooral waarderen aan Karinthië is de combinatie van bergen en warme zwemmeren. Dit zorgt voor afwisseling en actief plezier bij het fietsen, wandelen, kanoën, wandelen, mountainbiken, klimmen, SUP-en, kajakken en nog veel meer. Het milde klimaat aan de zuidkant van de Alpen en de vele zonnige dagen dragen bij tot een geslaagde vakantie.

Uw reactie

Deel dit bericht