Blog

Met de auto op vakantie? Dit kan er allemaal mis gaan

  • admin
  • 15 februari 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
autoverzekering

We gaan er graag met de auto op uit. En dat betekent ook dat we onze wagen maar al te graag meenemen op vakantie. Paar grote koffers mee (vergeet de hagelslag niet) en gaan maar. Dit kan er allemaal mis gaan met jouw auto tijdens jullie vakantie…

Toegegeven, dat klinkt een beetje cru. Maar we waarschuwen liever vooraf. Een onbezorgde vakantie hangt namelijk behoorlijk samen met het ‘welzijn’ van de auto. Het aantal mensen dat de halve vakantie bijna letterlijk in rook ziet opgaan is stijgende. En dan hebben we het nog niet eens over de financiële gevolgen.

Je treft geen voorbereidingen

Fout nummer één. Je denkt dat een ritje naar de plaatselijk supermarkt net zo gemakkelijk gaat als een reisje naar de col du Tourmalet. Een goede voorbereiding is cruciaal wanneer je op vakantie gaat. Vergeet het oliepeil niet te checken of het niveau van de koelvloeistof. En werkt de airco eigenlijk wel? Vergeet de banden ook niet. Zit er minimaal 1,6 millimeterprofiel op de banden (APK-standaard)? Dit helpt allemaal om je reis zo comfortabel, goedkoop en natuurlijk veilig mogelijk te maken.

Je onderschat het verkeer in het buitenland

autoverzekering vergelijkenEen andere veelgemaakte fout is het onderschatten van de verkeerssituaties in andere landen. Op onze brede snelwegen is het het immers heerlijk rijden, maar wanneer je je op kronkelige bergpaadjes begeeft, stijgt het risico op ongelukken. Op wegen waar twee auto’s elkaar niet kunnen passeren, gaat het regelmatig mis. Maar ook rijgewoonten zijn vaak anders. Het opvolgen van de verkeersregels is in diverse landen minder vanzelfsprekend. Een ongeluk zit dus in een klein hoekje.

Je onderschat de omstandigheden in het buitenland

Heb je al eens eerder op een berg gereden? Nee, de Vaalserberg telt niet mee… Echt op steile stukjes manoeuvreren, vereist de nodige stuurmanskunst. Zeker wanneer de weersomstandigheden voor een extra uitdaging zorgen. Bereid je dus altijd goed voor op de omstandigheden en bedenk dat het wegdek niet altijd optimaal is. Ook vallende steentjes van rotswanden kunnen je auto lelijk beschadigen. Daarnaast is rijden in de brandende zon een aanslag op je auto. Het zijn zaken waar wij echter zelden mee te maken krijgen en dus onbekend mee zijn!

Je auto is niet (goed) verzekerd

Om alle bovengenoemde redenen: vergeet je auto niet te verzekeren. Dit is in ons landje al zeer belangrijk, maar zeker op vakantie. Ook hier kun je de nodige voorbereiding treffen. Een autoverzekering vergelijken kun je immers nu al doen. Pssst.. Grote kans dat jij al kunt besparen op je huidige verzekering. En dat is altijd mooi meegenomen, zeker met een heerlijke vakantie in het zicht!

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht