Blog

Met deze tips maak je een mooie stedentrip naar elke Europese stad!

  • Desmond
  • 28 oktober 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:

Europa kent tal van prachtige historische en levendige steden waar je maar al te graag eens een bezoek aan brengt. Reizen kost echter geld en daarom is de keuze soms al snel gemaakt om toch maar in eigen land te blijven.

Echter hoeft geld in de meeste gevallen helemaal geen issue te zijn om dat reisje te maken waar jij zin in hebt. Onderstaand geven wij je de tips hoe je dit doet.

Besparen op de grootste kostenposten

Tijden het reizen zul je het meeste geld uitgeven aan het vervoer en het verblijf. Deze hoeven beiden echter niet duur te zijn. Wanneer je er vroeg bij bent dan vlieg je tegenwoordig al voor een paar tientjes naar elke stad in Europa. Boek vroeg, vergelijk tickets, wees flexibel in data en eventueel de bestemming en je zult niet meer hoeven te betalen dan een paar tientjes.

Weekendje weg Europa

Voor het verblijf hoef je niet altijd in het centrum van de stad een hotel te boeken. Deel de kosten met wie je op reis gaat, overnacht buiten het centrum, kijk naar mogelijkheden zoals Airbnb of overweeg zelfs Couchsurfing waarmee je al volledig gratis bij iemand kunt verblijven.

Voorbereiding is (meer dan) het halve werk

Waar je ook naartoe gaat, het is altijd verstandig om je goed in te lezen. Op die manier weet je of er gratis evenementen aan de gang zijn, wat je precies wilt zien, wordt je minder snel opgelicht en nog veel meer. Lees je daarom goed in over alle informatie over vakanties en stedentrips in Europa. Daarvoor kun je gebruik maken van Europa-Vakanties.

Maak gebruik van het openbaar vervoer

Eenmaal aangekomen op de bestemming kun je de stad vaak het beste ontdekken door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Niet alleen is dit een stuk goedkoper dan het nemen van een taxi, maar veelal is het in steden ook nog eens sneller. Een metro die onder de grond van de ene kant van de stad naar de andere kant gaat brengt je veel sneller op je eindbestemming dan de taxi doet. Zeker als je ook nog te maken hebt met file.

Doe Hollands en neem de fiets

Is het weer in orde? Waarom dan niet gewoon met de fiets. Dit is bovendien de beste en leukste manier om de stad echt te ontdekken. Op deze manier kom je niet puur van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid, maar zie je onderweg ook veel van de stad. 

Maak gebruik van gratis stadswandelingen

In veel steden worden er wandelingen georganiseerd waar je vaak gratis aan kunt deelnemen. Tijdens deze wandelingen wordt je tegelijkertijd ook nog informatie gegeven over de betreffende stad.

Naast de groepstours zijn er ook locals die zelf gratis wandelingen aanbieden. Deze locals kennen alle leuke plekken die je gezien moet hebben, geven je informatie en een heel ander perspectief van de stad. Hiervoor kijk je op de website van Like a Local Guide.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht