Blog

Niet duur: Een rondreis door China

  • 22 oktober 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Vakantie China

Ben je wel een beetje klaar met de standaard reisjes in Europa en wil je iets anders. Probeer dan eens China als bestemming. Een enorm land met de meeste inwoners ter wereld, een rijke geschiedenis en een oude beschaving. China kent vele kanten en is daarmee een bestemming die voor iedereen wat te bieden heeft. Om China goed te zien is rondreizen een mooie oplossing, het nadeel hiervan is vaak dat dit erg duur is, toch? Een rondreis door China hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt vaak voor rond de € 1500,- al een mooie trip van 21 dagen maken door dit waanzinnige land.

Bezienswaardigheden

Verboden Stad:
Gelegen bij Beijing ligt de Verboden Stad vanuit dit Unesco-werelderfgoed bestuurden 24 keizers uit de Ming- en Qing-dynastie bestuurden het rijk. Pas in 1422 werd Beijing er tegenaan gebouwd. De complete stad is ontworpen door een Vietnamese architect met een oppervlakte van 750 bij 960 meter, daarnaast telt het 999 gebouwen met een totaal van 9999 kamers. De naam ‘Verboden Stad’ is ontstaan omdat gewone burgers er niet in mochten. Een enorme muur om de stad heen zorgde er ook voor dat dit niet kon gebeuren.

Chinese Muur:
China rondreizenBestaande uit aarde en stenen en ontworpen als verdedigingslinie, de Chinese Muur. Dit enorm bouwwerk begint (of eindigt) in Shanhaiguan aan de golf van Bohai tot de Jiayupas bij de stad Jiayuguan zo’n 21.000 kilometer verder. De eerste stukken van de muur dateren uit de zevende eeuw v.Chr., het laatste deel is rond het einde van de 14e eeuw bijgebouwd. Op dit moment is de Muur op veel plaatsen ernstig beschadigd of zelfs afgebroken, hierom is het ook niet meer mogelijk om over de gehele muur te lopen. De oorzaak van de afbraak is omdat de stenen voor andere doeleinden zijn gebruikt, zoals voor het bouwen van huizen. Vaak wordt gezegd dat de Muur vanuit de ruimte nog te zien is, helaas is dit niet waar. Buzz Aldrin vertelde dit toen hij een lezing gaf op de TU in Delft in 2007. Als je de Muur wilt zien, dan moet je er toch echt zelf naartoe.

Chengdu (panda-paradise):
Panda paradiseChengdu kent net als de rest van China een rijke geschiedenis, zo werd er hier voor het eerst ter wereld geld gedrukt in 960 tijdens de Song-dynastie. Tegenwoordig is Chengdu vooral bekend door het panda-centrum. Om het uitsterven van de panda tegen te gaan worden hier panda’s gefokt. Dit centrum is voor publiek toegankelijk zodat je om je gemakje kunt kijken naar deze leuke dieren. Niet ver van Chengdu ligt een natuurreservaat waar veel wilde panda’s nog leven. Veel inwoners van Chengdu gaan hier tijdens hun vrije dag graag naartoe, het is zeker een aanrader.

Terracotta leger:
In maart 1974 ontdekten boeren per ongeluk een terracottasoldaat, bij verder onderzoek kwamen er zo’n 8000 andere soldaten met onder andere paarden tevoorschijn. Dit enorme leger is onderdeel van het mausoleum van Qin Shi Huangdi, de eerste keizer van China. De tombe van Qin Shi Huangdi is tot op de dag van vandaag nog niet geopend, omdat de hedendaagse technieken niet in staat zijn om deze te openen zonder iets te beschadigen. Voor 2200 jaar heeft het leger onaangetast onder 3 meter zand gelegen waardoor het goed bewaard is gebleven. Ga er dus naartoe zolang het kan.

Algemene reisinformatie over China

Als je op vakantie gaat naar China is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Zo is het tijdverschil met Nederland gemiddeld zo’n 6 uur. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere dingen die handig zijn om te weten. Denk hierbij aan de munteenheid Chinese munt, het klimaat, de ideale maanden om naar China te reizen en het openbaar vervoer. Misschien wel het belangrijkste is dat je voor China een visum nodig hebt. Zorg daarom altijd dat je je goed inleest.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht