Blog

Op vakantie in eigen land populair dit jaar

  • admin
  • 22 september 2021
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Veluwe

Een groot deel van de Nederlandse huishoudens koos dit jaar voor een vakantie in eigen land. Onder meer de Veluwe, Limburg en Zeeland waren in trek. De voortdurende pandemie wordt als belangrijkste reden genoemd om dit jaar in Nederland te blijven. Vorig jaar was een vakantie in het buitenland nauwelijks mogelijk, waardoor ook die zomer veel huishoudens in eigen land zijn gebleven. Verschil is dat men de zomerperiode vorig jaar gebruikte voor het renoveren van een keuken of badkamer. Daar waar men dit jaar voor ontspanning koos op de camping, in een vakantiehuis of in een hotel. 

Vakanties in het buitenland uitgesteld tot de herfst

Veel mensen die dit jaar nog wel op vakantie naar het buitenland willen, hebben hun vakantie uitgesteld tot de herfstvakantie. Met name de tieners in gezinnen waren afgelopen zomer vaak niet volledig gevaccineerd. Het maakt dat het voor hen minder aantrekkelijk is om een vakantie naar het buitenland te boeken. Ze moeten zich verplicht laten testen voor vertrek en bij terugkomst. Daarbij lopen ze het risico behoorlijk ziek te worden van een infectie met het coronavirus. Het is geen fijn idee, dat je in het buitenland in het ziekenhuis terecht kan komen. In de herfst is die kans kleiner, daar jongeren op dat moment ook volledig gevaccineerd kunnen zijn.  

Zonbestemmingen populair voor het najaar 

Gezinnen die een vakantie gepland hebben dit najaar, gaan veelal naar Zuid-Europa. Onder meer Spanje en Portugal zijn in trek. Opvallend is dat de meeste mensen vliegen. Daar waar men in het voorjaar de auto boven het vliegtuig verkoos. Belangrijkste reden hiervoor was het feit, dat men met de auto sneller terug naar huis kon als een land een oranje kleurcode zou krijgen. Het duidt erop dat men niet verwacht dat landen dit najaar te maken krijgen met sterk oplopende besmettingscijfers.  

Aantal zomerse dagen was dit jaar beperkt 

Hoewel de gemiddelde temperatuur afgelopen zomer nauwelijks afweek van het gemiddelde over de laatste jaren, zijn mensen teleurgesteld over het weer. Die teleurstelling zit met name in het beperkte aantal zomerse dagen. Van een zomerdag wordt gesproken als de temperatuur boven de 25 graden Celsius uitkomt. Vorig jaar lag het aantal zomerse dagen aanzienlijk hoger.  

Steeds meer versoepelingen doorgevoerd

In de afgelopen periode werden verschillende versoepelingen doorgevoerd. Zo konden we deze zomer weer massaal op het terras terecht en lijken ook de eerste festivals weer georganiseerd te mogen worden dit najaar. Een fijne ontwikkeling, daar veel mensen aangeven de maatregelen zat te worden. In het bijzonder omdat zij zich volledig hebben laten vaccineren en niet langer beperkt willen worden in hun doen en laten. De regering hoopt in het voorjaar van 2022 terug te kunnen keren naar het oude normaal.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht