Blog

4 verborgen pareltjes in Antwerpen

  • admin
  • 14 oktober 2021
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Pareltjes in Antwerpen

Klassieke stadswandelingen door Antwerpen brengen je standaard langs de meest gekende plaatsen in Antwerpen. Denk maar aan de Kathedraal van Antwerpen, het Museum Aan de Stroom en de Grote Markt.

Vandaag nemen we je graag mee langs 4 verborgen pareltjes waar jij misschien zelfs het bestaan niet van afweet. Toch zijn deze verborgen pareltjes zeker niet minder de moeite waard om te bezoeken!

1. Vlaeykensgang

In het centrum van Antwerpen op een boogscheut van de Grote Markt vind je één van de mooiste en meest rustgevende plekjes van Antwerpen. De Vlaeykensgang ligt verborgen achter een opening van niet meer dan een meter breed.

Achter deze opening vind je als het ware een doolhof van kleine en smalle gangetjes die uitkomen op rustgevende binnenplaatsen. 

De Vlaeykensgang is in de 16de eeuw aangelegd door schoenmakers. Ben jij toevallig een hobbyfotograaf? Dan is de Vlaeykensgang the place to be voor jou. Betere plaatsen voor foto’s met de smalle gangetjes en de kleine huisjes ga je niet terugvinden in Antwerpen. 

2. Felix Pakhuis

De volgende stop waar onze stadswandeling door Antwerpen ons heen brengt, is het Felix Pakhuis. In de 19de eeuw is het ontstaan als opslagplaats voor goederen als koffie, graan, kaas enzovoort. 

Eind 19de eeuw werd het pakhuis getroffen door een brand. De unieke binnenstraat die je nu ziet in het pakhuis is aangelegd als brandgang om taferelen als die vernielende brand eind 19de eeuw te vermijden. 

In het heden is het Felix Pakhuis de thuis van het grote stadsarchief van Antwerpen. Het bevat maar liefst 30 kilometer aan archieven. 

3. Mekanik Strip

Een van de leukste activiteiten in Antwerpen is om authentieke en traditionele winkels te bezoeken zoals bijvoorbeeld Mekanik Strip. Antwerpen is de thuis van heel veel winkels die je terug meenemen naar de tijd toen je jong was, zoals de speelgoedwinkel Den Olifant. Ben je een fan van comic books? Dan ben je bij Mekanik Strip aan het juiste adres.

4. Voetgangerstunnel in de volksmond

Veel steden worden in twee gedeeld door een grote rivier. Voor stad Antwerpen is dit niet anders. Zo heb je Antwerpen stad aan de ene kant van het Schelde en Linkeroever aan de andere kant. Deze twee delen worden met elkaar verbonden voor voetgangers en fietsers door middel van een tunnel.

In de volksmond wordt dit de voetgangerstunnel genoemd, maar de officiële naam is de Sint-Anna tunnel. 

Een leuk weetje over deze unieke tunnel is dat die maar liefst 572 meter lang is. Toch niet niks denken we dan!

Uw reactie

Deel dit bericht