Blog

Goedkoop naar Ibiza? 6 tips

  • 05 april 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Goedkoop naar Ibiza

Op vakantie naar Ibiza; wie wilt het nu niet? Het is een vakantie die voor velen op de bucketlist staat. Maar wat ook algemeen bekend is, is het prijskaartje dat vaak aan deze vakantie vast hangt. Dus hoe zorg je nu voor een goedkope vakantie Ibiza, en wat kun je doen om zoveel mogelijk geld te besparen? Je leest alle ins- en outs hier terug!

De goedkoopste tickets

Het goedkoop reizen begint natuurlijk allemaal bij de aanschaf van de vliegtickets. Hoewel je alle airlines af kunt zoeken naar toffe deals, kun je ook gewoon naar skyscanner.nl gaan om direct te kijken welke aanbieder het goedkoopste is. Wil je nog goedkoper? Vul dan de ‘goedkoopste maand’ optie in. Zo krijg je direct de goedkoopste tickets van de goedkoopste aanbieder gedurende de goedkoopste maand te zien; en dat kan je al snel tientallen euro’s schelen.

Boek via AirBnb

Nu kun je op zoek gaan naar allerlei dure en luxe hotels, maar een AirBnb is veel goedkoper! Lokale inwoners bieden hun woning te huur aan, en hier kun jij tijdens je vakantie gebruik van maken. Kies voor de duurdere optie om een hele woning te huren, of ga nog goedkoper en huur een kamer in een gedeelde woning. Je kunt de host ook buiten AirBnb om proberen te benaderen; zo haal je nog een paar tientjes van de prijs af (ook AirBnb haalt een percentage op de verhuur binnen)!

Geniet van de natuur

Nu kun je natuurlijk iedere avond de club induiken, maar je kunt ook gewoon heerlijk van de natuur genieten. Het onbewoonde eilandje Es Vedra biedt een gratis, prachtige zonsondergang aan. Genieten van de natuur laat je pas geld besparen tijdens je vakantie! Daarnaast is het eiland onbewoond en kun je je eigen drankjes gewoon meenemen! Zorg natuurlijk wel dat je al het afval direct mee terug neemt.

Doe zelf boodschappen

Heb je een woning met eigen keuken? Super! Doe dan gewoon lekker zelf je boodschappen. Bezoek de ‘normale’ lokale supermarkten (mijdt de toeristen marktjes) en kook ‘s avonds gewoon lekker je eigen avondmaal. Scheelt je flink op de kosten!

Het dagmenu

Ga je toch liever wat vaker uit eten? Kies dan voor het Menu Del Dia; het dagmenu. Dit zijn de goedkopere maaltijden waar je voor een twintig euro een prachtig driegangenmenu voorgeschoteld krijgt. Met een beetje geluk zitten brood en dranken gewoon inbegrepen!

Maak gebruik van de proppers

Wil je een avondje stappen maar laat het budget het niet toe? Maak dan gebruik van de vele proppers op Ibiza (vooral terug te vinden in drukke straten en op het strand). Ze hebben gegarandeerd een leuke aanbieding, gratis drankjes of andere voordelen voor je klaar staan.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht