Blog

Goedkoop Parkeren bij Vliegvelden? 5 tips

  • Lan
  • 13 april 2020
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
parkeerplaats luchthaven

Ondanks de coronacrisis waar we momenteel in leven mogen we nog steeds dagdromen van die reis die nog steeds ergens op de planning staat. Zodra de normale gang van zaken weer op volle toeren draait kunnen en mogen we onszelf ook steeds meer verdiepen in het maken van deze droomreis. 

Een bestemming heb je wellicht eenvoudig gevonden. Net als vliegtickets en accommodatie op de plaats van bestemming. Maar heb je al nagedacht over de reis naar het vliegveld toe? 

Een gemakkelijke en voordelige manier is het parkeren van je auto bij het vliegveld van vertrek. Maar wat zijn nou de mogelijkheden en waar kan je je auto parkeren? Wij geven je 5 handige tips om jou te helpen in je zoektocht naar een parkeerplaats bij een vliegveld. 

1. Oriënteer vooraf online

De wereld wordt steeds meer digitaal. Online vergelijkingsplatformen zijn er in alle soorten en maten, en die zijn er dus ook betreft parkeerplaatsen bij vliegvelden. Het is zeer aan te raden deze platformen te raadplegen wanneer je op zoek bent naar een plaats om je auto te stallen. Niet alleen vind je zeer eenvoudig een ruim aanbod van de parkeermogelijkheden. Ook heb je direct meer inzicht in deze mogelijkheden en bijbehorende tarieven. 

2. Verdiep jezelf in de parkeervormen

Het parkeren bij een luchthaven kan op verschillende manieren bij verschillende soorten parkeeraanbieders. De geboden faciliteiten en tarieven kunnen hier onderling enorm verschillen. 

Allereerst is er een onderscheid te maken tussen officiële on-airport parkeerplaatsen en de alternatieve off-airport parkeerplaatsen. De on-airport parkings zijn vaak in het beheer van de luchthaven zelf waar de off-airport parkings gerund worden door ondernemers. 

Daarnaast is er een onderscheid te maken tussen drie verschillende parkeerservices. Het parkeren kan in combinatie met een shuttleservice, een valetservice en op loopafstand. 

  • Shuttle parkeren: je parkeert je auto op de parkeerplaats en wordt met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht en opgehaald. 
  • Valet parkeren: je levert je auto af bij de vertrekhal. Hier neemt een chauffeur je auto over en parkeert deze op de parkeerplaats. Bij terugkomst staat je auto weer klaar bij de luchthaven. 
  • Parkeren op loopafstand: je parkeer je auto op geringe afstand van de luchthaven waardoor je na het parkeren simpelweg te voet je reis vervolgt naar de luchthaven. 

3. Vergelijk het parkeeraanbod

Tijdens het oriëntatieproces zal je erachter komen dat er bij iedere luchthaven enorm veel mogelijkheden zijn. Bij online vergelijkings- en boekingsplatform Vliegen en Parkeren heb alleen al bij Schiphol een kleine 30 verschillende mogelijkheden. Daarnaast biedt Vliegen en Parkeren parkeerplaatsen aan in vier verschillende landen; Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. 

Je vindt het parkeeraanbod op deze platformen door de juiste luchthaven en reisdata te selecteren. Zoek je bijvoorbeeld naar parkeren Schiphol? Selecteer dan Schiphol Airport en je reisdata en klik op zoeken. Het kan helpen vooraf je parkeervorm te kiezen, zo verklein je het aantal opties. Daarnaast kan je de sortering aanpassen naar jouw wensen. Zo weet je zeker dat je jouw ideale parkeerplaats zal vinden. 

4. Reserveer online een parkeerplaats

Heb je de ideale parkeerplaats gevonden? Dan kan je jouw keuze ook direct reserveren. Je vult net als ieder andere online aankoop je gegevens in en betaalt direct online. Na de betaling ontvang je een bevestiging/voucher per e-mail. Deze toon je tijdens het parkeren, zo kan de parkeeraanbieder je reservering accorderen. 

Door van tevoren een reservering te maken ben je niet alleen zeker van een parkeerplaats, je weet op de dag van vertrek ook precies wat je te doen staat. Daarnaast zijn de tarieven van een online reservering vaak voordeliger dan wanneer je geen online reservering maakt. 

5. Wacht niet te lang met reserveren

De tarieven van de parkeerplaatsen rondom vliegvelden zijn net als vliegtickets seizoensgebonden. Dit betekent dat je de ene periode meer kwijt bent voor dezelfde parkeerplaats als een andere periode. Doorgaans zijn de vakanties en de zomermaanden de duurste maanden. Je kan echter nog eenvoudig besparen, ook tijdens het hoogseizoen. Het advies luidt; boek je parkeerplaats zo vroeg mogelijk van tevoren. De prijzen worden gedurende het jaar verhoogd, je kan dus simpelweg door er eerder bij te zijn al snel tot tientallen euro’s besparen. 

Uw reactie

Deel dit bericht