Blog

Is een reisverzekering echt nodig?

  • admin
  • 05 juli 2022
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Is een reisverzekering echt nodig?

Verzekeren is niet bepaald een onderwerp waar je graag mee bezig bent. Helemaal niet tijdens of net voor je vakantie. Echter is het wel heel erg vervelend als er op vakantie iets gebeurd waardoor je onverwacht voor extra kosten komt te staan. Gelukkig kun je je tegen onverwachte kosten verzekeren door middel van een reisverzekering. 72% van de Nederlanders gaat al op vakantie met een reisverzekering. Deze polis is vooral populair onder 55+’ers. De jeugd gaat het meest onverzekerd op vakantie. De premie van een reisverzekering is in verhouding redelijk laag. Wil je jouw persoonlijke premie berekenen? Dat kan bij meerdere online vergelijkers zoals: Independer, Prisewise of Verzekering.nl

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Vakantie’s zijn een van de mooiere dingen in het leven. Veel mensen werken het hele jaar hard om een aantal dagen of weken tot rust te komen en te genieten van hun vrijheid. Soms onder de zon, soms in de sneeuw. Het ultieme vakantiegevoel is voor iedereen anders. Bij verschillende vakanties passen ook verschillende reisverzekeringen. De meest voorkomende zijn: een doorlopende en een kortlopende reisverzekering. Het grote verschil zit in de looptijd. Met een kortlopende reisverzekering sluit je eigenlijk alleen een verzekering af voor de duur van jouw vakantie. Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan past een doorlopende reisverzekering misschien beter bij jou. Zoals de naam al suggereert ben je het hele jaar door verzekerd als je op vakantie gaat. Bij een doorlopende reisverzekering mag je vaak niet langer dan 60 dagen achter elkaar op vakantie zijn, maar je mag wel zo vaak op vakantie als je wilt. Ook weekendjes weg vallen onder vakanties (zelfs in Nederland). Dit is makkelijk omdat je een vakantie kunt boeken wanneer jij dat wilt. Zonder over de risico’s na te hoeven denken. Dit zorgt ervoor dat je écht onbezorgd op vakantie kunt.

Hoeveel kost een reisverzekering?

Een reisverzekering is redelijk goedkoop, vooral een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering kost gemiddeld ongeveer 1,77 per dag.  De voorwaarden binnen reisverzekeringen kunnen veel verschillen per verzekeraar. Kijk hier dus altijd goed naar voordat je een verzekering afsluit. Zo vergoeden sommige verzekeraars een hoger bedrag voor bijvoorbeeld je mobiele telefoon of laptop dan andere verzekeraars. Ook de hoogte en de aanwezigheid van het eigen risico verschilt per verzekeraar. In het geval van een doorlopende reisverzekering is de gemiddelde maandelijkse premie €4,76. De precieze hoogte van de premie is afhankelijk van de dekking die je uitkiest. Daarnaast heb je bij veel verzekeraars de mogelijkheid het eigen risico te verhogen of te verlagen. Dit heeft ook invloed op je premie. Wanneer je alle dekkingen selecteert kom je voor een doorlopende reisverzekering net boven €10 uit. Als je alle dekkingen in een kortlopende reisverzekering aanvinkt is een doorlopende reisverzekering goedkoper.

Wintersportverzekering

Uit cijfers blijkt dat 1 op de 16 wintersporters geblesseerd raakt op vakantie en medische hulp nodig heeft in het land waar ze op vakantie zijn. In een standaard zorgverzekering zijn alle medische kosten in het buitenland verzekerd tot het Nederlandse tarief. In wintersport gebieden zijn er vaak dure privé-klinieken die een hoger tarief rekenen dan in Nederland. Om voor deze hogere kosten verzekerd te zijn kun je een aanvullend pakket in je zorgverzekering, maar ook in je reisverzekering toevoegen. Je krijgt dan de hele rekening vergoed.

Waar gebeuren de meeste ongelukken?

Wie de Route du Soleil wel eens heeft gereden, kent ongetwijfeld het dramatische beeld van in elkaar gereden auto’s met caravans langs de weg, soms met koffers en kleren overal verspreid. Van alle vakantie ongelukken vindt 23 procent in Frankrijk plaats en 20 procent in Duitsland. Dat in beide landen de meeste ongelukken plaatsvinden tijdens de zomer is niet gek. ‘De kans op een ongeval is in deze landen ook het grootst aangezien het niet alleen geliefde vakantiebestemmingen zijn onder Nederlanders maar ook doorreislanden zijn naar andere vakantiebestemmingen’. Nederlandse vakantiegangers kregen in Frankrijk het vaakst een auto-ongeluk tijdens de zomerperiode. Daarna volgen Duitsland en België, blijkt uit de analyse van reisverzekeraar en alarmcentrale Allianz Global Assistance. (2015)

Uw reactie

Deel dit bericht