Blog

Lekker low budget genieten

  • admin
  • 11 oktober 2021
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Auto Vakantie

Je wilt graag op vakantie maar wilt of kunt er geen duizenden euro’s tegenaan gooien. Ook met een kleiner budget kun jij gewoon genieten van een heerlijke vakantie. Wij geven je een aantal tips waardoor jij heerlijk op vakantie kunt, zonder thuis op een houtje te moeten bijten.

Vervoer 

Een grote kostenpost van een vakantie is vaak het vervoer. Voor een vliegticket ben je vaak al de helft kwijt van wat een hele vakantie kost. Dat kan natuurlijk anders. Ga bijvoorbeeld op vakantie met je eigen auto. Natuurlijk ben je kosten kwijt aan benzine, maar dat is lang niet zoveel als een ticket. En op je bestemming hoef je niet te betalen voor openbaar vervoer. 

Een ander voordeel van met de auto op vakantie gaan, is dat je veel spullen mee kunt nemen. Dus ook dat bespaar je uit op je bestemming. Als je eenmalig investeert in een goede dakkoffer, heb je extra veel ruimte. Zelfs met een wat kleinere auto. De Hapro traxer 8.6 is bijvoorbeeld een hele goede optie. Hij is aerodynamisch zodat je niet bang hoeft te zijn op extra weerstand en dus extra benzinekosten. 

Eten

Doordat je met de auto op vakantie gaat en misschien profijt hebt van een dakkoffer, kun je ook besparen op eten. Uit eten gaan op vakantie is ook iets waar veel geld in gaat zitten. Kies je ervoor om zelf te koken en zelf voor je lunch te zorgen, dan bespaar je al een flink bedrag dat je kunt besteden aan andere dingen op vakantie. Natuurlijk kun je er af en toe voor kiezen om ergens een hapje te eten. Maar zie je dat je in een dure omgeving zit of wil je niet elke dag uit eten, dan kook je gewoon lekker zelf. Op vakantie kunnen bepaalde artikelen erg duur zijn. Dus het is handig om van te voren voor de eerste dagen in ieder geval al boodschappen mee te nemen. Je hoeft dan niet direct op zoek naar een supermarkt en je kunt rustig rondkijken wat een goede supermarkt is.

Accommodatie

Een andere grote kostenpost is de accommodatie. Ook daar kun je flink op besparen. In de periode voor je vertrek kun je uitkijken naar goede lastminute deals. Maar je kunt er ook voor kiezen om gezellig te kamperen. Dat is vaak een stuk goedkoper dan in een hotel of een huisje. Omdat je al die ruimte in je auto hebt, kun je makkelijk een tent meenemen en die opzetten naar een camping van jouw keuze. Ga je met kinderen, dan vindt je het misschien leuk om een camping te kiezen met zwembad, maar ben je met zijn tweeën, dan wil je misschien van alle rust in de natuur genieten.

Zo zie je dat je ook met een klein budget prima kunt genieten van een heerlijke vakantie.

Uw reactie

Deel dit bericht