Blog

Tips om voordelig op vakantie te gaan in Zuid-Frankrijk

  • admin
  • 12 september 2023
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Vrouw in Frans Lavendel Veld

Zuid-Frankrijk staat bekend om zijn prachtige landschappen, heerlijke wijnen, rijke cultuur en natuurlijk de schitterende kustlijn. Het is sinds jaar en dag een populaire vakantiebestemming voor zowel de Fransen zelf als buitenlanders. Echter, een vakantie in deze regio kan soms prijzig zijn. Maar maak je geen zorgen! In deze blogpost delen we enkele handige tips om voordelig op vakantie te gaan in Zuid-Frankrijk, zodat je kunt genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft zonder je bankrekening leeg te plunderen.

 

1. Zoek naar betaalbare accommodaties:

In plaats van te verblijven in dure hotels, kun je overwegen om een appartement of vakantiehuisje te huren. Nog beter is om te kiezen voor een goede camping. Ervaar Camping Dramont bijvoorbeeld. Dit is een fantastische uitvalsbasis in de Var en biedt alle faciliteiten die je je maar kunt wensen. Voor de kinderen is er van alles te beleven op de camping zelf en in de omgeving is er veel te zien en te doen. Sportieve activiteiten, gezellige stadjes zoals St. Raphaël en Dramont, het strand; het is hier allemaal binnen je bereik.

2. Kies de juiste reisperiode:

Een slimme manier om geld te besparen tijdens je vakantie in Zuid-Frankrijk is door de juiste reisperiode te kiezen. Hoogseizoen betekent vaak hogere prijzen voor accommodaties en attracties. In het voor- en najaar, dus buiten het hoogseizoen, liggen de prijzen veel lager. Bovendien is het dan ook veel minder druk. Ben je afhankelijk van de schoolvakanties? Dan is het slim om op tijd te zijn en te profiteren van vroegboekkortingen.

3. Bereid zelf maaltijden:

Uit eten gaan kan behoorlijk duur zijn. Goedkoop eten tijdens je vakantie kan, bijvoorbeeld door zelf maaltijden te bereiden in je accommodatie. Bezoek lokale markten en supermarkten om verse ingrediënten te kopen en geniet van heerlijke zelfgemaakte maaltijden met een Frans tintje. Tip: maak voor vertrek vast een weekmenu voor. Dat is leuke vakantie-voorpret!

4. Verken de natuur en bezoek gratis attracties:

Maak gebruik van deze natuurlijke schoonheid door wandelingen of fietstochten te maken in plaats van dure attracties te bezoeken. Ontdek de adembenemende stranden, bergen en wijngaarden zonder een cent uit te geven. Hoewel sommige toeristische attracties entreegeld vragen, zijn er ook veel gratis bezienswaardigheden die je kunt ontdekken. Denk aan pittoreske dorpjes, historische monumenten en prachtige parken waar je kunt genieten van de lokale cultuur en architectuur zonder dat het je iets kost.

5. Maak gebruik van openbaar vervoer:

In plaats van een huurauto te nemen, kun je overwegen om het openbaar vervoer te gebruiken tijdens je verblijf in Zuid-Frankrijk. Het openbaar vervoersnetwerk is goed ontwikkeld en biedt vaak betaalbare opties zoals bussen en treinen om naar verschillende bestemmingen te reizen.

6. Plan vooraf:

Een goede planning kan helpen bij het besparen van geld tijdens je vakantie in Zuid-Frankrijk. Doe onderzoek naar de verschillende attracties, evenementen en festivals in de regio en maak een plan van wat je wilt zien en doen. Zo houd je je makkelijker aan je budget.

Met deze tips kun je op een voordelige manier genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft. Veel plezier met het plannen van jouw voordelige vakantie!

Uw reactie

Deel dit bericht