Blog

Vliegen tijdens corona, waar moet je rekening mee houden?

  • Kim
  • 30 augustus 2020
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
vliegveld

Reizen en dan vooral vliegen is veel veranderd de afgelopen maanden. Voordat je in het vliegtuig stapt, is het fijn om te weten wat je kan verwachten van je reis. Wij hebben dit voor je uitgezocht zodat jij goed voorbereid op pad gaat. 

 

 

 

Mondkapje

Covid-19 is een virus dat erg besmettelijk is, daarom is het belangrijk jezelf en anderen zo goed mogelijk te beschermen. Dit is dan ook de reden waarom in vliegtuigen en op sommige vliegvelden het verplicht is om een mondmasker te dragen. Zorg dat je er voldoende bij hebt, mondmaskers zijn tegenwoordig om vele plekken te koop.  Er zijn vele opties in mondmaskers. Zo kun je kiezen voor een stoffen exemplaar die je uit kunt wassen of voor wegwerpmaskers. Belangrijk is dat het masker goed aansluit om je mond en neus.

Tip: was ook je handen regelmatig als je gaat vliegen of koop desinfectiemiddel om je handen mee te reinigen.

Vereiste documenten 

Overheden zijn druk bezig met het indammen van het coronavirus. Daarom hebben veel landen nu verplichte documenten. Deze documenten moeten worden ingevuld voordat je het vliegtuig in document stapt of het land in komt. Deze documenten moeten helpen om contactonderzoek te doen wanneer iemand corona blijkt te hebben. Doe goede research naar welke documenten jij nodig hebt   voordat je op reis gaat want is sommige landen kom je het land niet in als je deze documenten niet van te voren hebt ingevuld.

Coronatest 

Om te voorkomen dat mensen met corona het land in komen hebben sommige landen een corona test verplicht gesteld. Dit houdt in dat voordat je naar een land vertrekt je moet kunnen aantonen dat je binnen 48 uur negatief getest bent. Houd hier goed rekening mee voordat je vertrekt.

Maatregelen in het land van bestemming 

Elke land heeft zijn eigen regels als het gaat om coronamaatregelen. Zorg dat je op de hoogte bent van welke regels in het land gelden omtrent het coronavirus. Het handigst is het als je van te voren al een beetje onderzoek hebt gedaan zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Kleurcodes covid

De overheid geeft landen een kleurcode op basis van het reisadvies. Aan deze kleurcodes zitten bepaalde gevolgen, zorg daarom dat je goed op de hoogte bent. Er zijn 4 verschillende kleurcodes.

  1. Groen: Geen bijzondere veiligheidsrisico’s
  2. Geel: Let op, veiligheidsrisico’s. Reizen is mogelijk maar je moet goed opletten
  3. Oranje: Alleen noodzakelijke reizen. Let op: vakantiereizen zijn geen noodzakelijke reizen en worden dus ook afgeraden. 
  4. Rood: Niet reizen 

Tip: download voor vertrek de app van Buitenlandse zaken om altijd op de hoogte te zijn van de actuele reisadviezen per land. 

Verzekering

 Bekijk goed voor vertrek wat je verzekering dekt bij welke kleurcode. Zo voorkom je dat je onverwachts voor hoge kosten komt te staan. Belangrijk om te weten is dat dit per verzekering verschilt. Boek je een reis naar een land dat momenteel op oranje staat dan ben je niet verzekerd tegen kosten of schade door corona. Je hebt dan immers zelf bewust gekozen voor een risicovolle reis. 

Quarantaine thuis

Hier wil je waarschijnlijk niet aan denken, maar het kan gebeuren dat je na je reis in quarantaine moet. De Nederlandse overheid is bezig met een wet om dit verplicht te stellen. Of je in quarantaine moet hangt voornamelijk af van het reisadvies dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken afgeeft. Kom je uit een “oranje” of “rood” gebied dan moet je in thuis quarantaine. In deze gebieden is de besmettingsgraad hoog en de kans dat je zelf besmet bent dus ook hoger. Let ook goed op welk reisadvies het land waar je naartoe gaat heeft opgelegd voor Nederland. Je wilt je vakantie natuurlijk niet in quarantaine doorbrengen.

Uw reactie

Deel dit bericht