Blog

Vriendenweekend organiseren op budget

  • Matthias
  • 29 april 2021
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Hoe organiseer je een leuk vriendenweekend op budget

Een weekendje uit met je beste vrienden of vriendinnen, ongetwijfeld een leuke ervaring. De één beleeft dit graag avontuurlijk, de ander maakt het liever gezellig met een kaartspelletje rond de tafel. Wat je ook doet, een weekendje weg hoeft helemaal niet duur zijn. In dit artikel geven we je uitleg over hoe je een leuk maar goedkoop vriendenweekend beleeft.

 

Huur iets op het platteland

 

Het spreekt voor zich dat een slaapplek in de stad je meer zal kosten dan een chalet in de Ardennen. Niet alleen zullen de kosten van je verblijf hoger liggen, ook eten, drinken en zelfs de verplaatsing zal een stuk duurder zijn. Bijkomende voordelen aan het platteland is dat je er zo met de auto naar toe rijdt en dat je er een ongelofelijke rust zal ervaren. Daar draait het toch om? Gewoon een gezellige tijd met je vrienden.

 

Doe low-budget activiteiten

 

Ontdek je omgeving te voet of met de fiets. Dit is helemaal geen zware last. Maak tussenstops en geniet van de omgeving. ‘s Avonds val je er bovendien bijzonder goed van in slaap. Je kan ook beslissen om een plaatselijke activiteit te bezoeken. Ga eens naar een carnavalsoptocht bijvoorbeeld, of boek een activiteit waar je kan rekenen op een stevige groepskorting. Ook monumenten zoals de Leeuw van Waterloo zijn de moeite waard en bovendien volledig gratis.

 

Kook zelf

 

Niets zo gemakkelijk als eten bestellen. Zeker na een paar biertjes is de motivatie ver te zoeken om nog achter de kookpotten te staan, laat staan de afwas. Toch is dit één van de efficiëntste manieren om geld te besparen. Maak er een beurtrol van zodat iedereen aan de beurt komt, dan valt het best mee. Heb je de mogelijkheid om te barbecueën? Zeker doen! Je hebt er goed van gegeten, het is makkelijk en drukt de prijs!

 

Beslis je om naar het buitenland te gaan?

 

Ook in het buitenland kan je goedkoop een weekendje weg. Opnieuw geldt hier de regel dat je beter af bent op het platteland. Ga je toch naar de stad? Zorg dan voor een goedkope overnachting, en maak doordacht je keuze over de bestemming. Kies bij voorkeur voor Oost-Europa, want daar kost het leven een stuk minder dan hier. Boek je vliegtickets ruim op voorhand, dan zal de prijs lager liggen. Vergelijk verschillende low-cost operators en vergelijk verschillende momenten. Het hoogseizoen moet je absoluut mijden!

 

Ontdek de natuur en kampeer

 

Zijn jullie liefhebbers van de natuur? Dan zal de keuze niet al te moeilijk zijn. Voorzie jezelf van een rugzak en tent en je bent klaar om te vertrekken. In de hele Benelux bestaat het concept ‘paalkamperen’. Dat zijn plekken in de natuur waar je gratis je tentje mag opzetten. Deze plaats is voorzien van een waterput en een vuurkorf. Wat heb je nog meer nodig?

Uw reactie

Deel dit bericht