Blog

Wat is de beste elektrische fiets?

  • admin
  • 07 december 2021
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Op vakantie met je fiets

Wie zich oriënteert op een nieuwe elektrische fiets zal al snel merken dat het aanbod de laatste jaren steeds groter is geworden. Er zijn ontzettend veel merken met evenveel verschillende modellen in diverse prijsklassen. Het is daarom goed om je van tevoren goed in te lezen in de verschillende uitvoeringen en eigenschappen. 

Elektrische fiets testen

Eén van de eerste stappen die je onderneemt in je zoektocht is het doornemen van elektrische fiets testen. Hierin staan niet alleen de beste elektrische fietsen vermeld. De beste elektrische fietsen worden o.a. getest door de ANWB, Fietsersbond en het AD. In deze elektrische fiets testen speelt niet alleen de prijs een rol, maar wordt vooral gekeken naar het fietscomfort, de specificaties en de actieradius. 

Wat is de beste elektrische fiets voor mij?

Natuurlijk wil iedereen weten wat de beste elektrische fiets voor hem of haar is. Vraag op een willekeurig verjaardagsfeestje wat de beste elektrische fiets is en waarschijnlijk roept iedereen ‘een middenmotor’. Toch is op de vraag geen eenduidig antwoord op te geven. De beste elektrische fiets is namelijk een elektrische fiets die aansluit bij jouw wensen en eisen. 

We kennen in Nederland voornamelijk twee soorten elektrische fietsen: met voorwiel- en middenmotor. Een voorwielmotor wordt aangedreven door een motor in de naaf van het voorwiel. Een middenmotor, de naam zegt het al, is gemonteerd in het midden van de fiets. 

Voorwielmotoren zijn goede elektrische fietsen voor fietsers die recreatief gebruik maken van hun fiets. Fietstochten van meer dan 50 kilometer zijn geen enkel probleem. Woon-werk verkeer en boodschappen doen: prima te doen op een voorwielmotor. Elektrische fietsen met voorwielmotor zijn stil in gebruik en licht in gewicht. Wie op zoek is naar een fiets voor dagelijks gebruik vindt in een voorwielmotor de beste elektrische fiets.

Maar wat maakt de middenmotor dan voor zoveel fietsers de beste elektrische fiets? Een middenmotor bevat over verfijnde rijeigenschappen ten opzichte van een voorwielmotor. Een middenmotor wordt aangedreven op de trapas, net als bij een gewone fiets. Het voelt hierdoor aan als een vertrouwde gewone fiets, maar dan met trapondersteuning. Ook is de stabiliteit van een middenmotor beter: de gewichtsverdeling is beter dan bij een voorwielmotor. Met name minder validen en senioren hebben aan een middenmotor een betere elektrische fiets in handen. 

De beste elektrische fiets koop je bij de specialist

Tot slot adviseren we om een elektrische fiets specialist te bezoeken voordat je een elektrische fiets aanschaft. Bij een elektrische fiets specialist kan je vrijblijvend proeffietsen en alle modellen uitproberen. Zo leer je alle onderlinge verschillen kennen. Samen met het advies van de specialist kom je tot voldoende kennis om de beste elektrische fiets te kiezen! 

Uw reactie

Deel dit bericht