Blog

Zo bespaar je op vakantie

  • Lan
  • 16 april 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
kamperen

Een vakantie met alles erop en eraan: dat is al gauw iets waar wij Nederlanders flink voor sparen. Echter zijn er veel manieren om een stuk goedkoper uit te zijn. Een dure vliegreis? Nergens voor nodig! Een luxe hotel resort? Het kan anders!

Op vakantie gaan, doen we vaak om even te ontsnappen aan het hectische, drukke leven dat we hebben in ons eigen landje. Dit komt voornamelijk door werk en de overvolle agenda die het met zich meebrengt. En waarom werken we zoveel? Juist, om een keer per jaar zo’n top vakantie te kunnen betalen. In één keer het grootste deel van je salaris uitgeven, klinkt eigenlijk best zonde, niet? Je zou ook prima elke maand een uitstapje kunnen maken als je je reis goed uitzoekt en iets zuiniger met je geld omgaat. Daarom laten we je graag kennis maken met kamperen.

Een kampeervakantie is vast niet het eerste wat in je opkomt als je aan vakantie denkt. Dat is best spijtig, want naast dat het enorm leuk is, is het ook nog eens één van de meest goedkope manieren van op reis gaan! Hieronder lees je hoe.

kampeervakantie

Je bent flexibel
In het hoogseizoen, dus de vakantieperiodes wanneer de meeste mensen een reis boeken, schieten de prijzen omhoog. Zo betaal je honderden euro’s meer voor je reis. Maar wat zeg je van een kampeerweekendje zo net voor de zomer? In zulke periodes kun je spotgoedkoop naar bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje of Italië. Ook kun je de natuur in Nederland in. Nog goedkoper! En aangezien je flexibel bent, kun je dit het gehele jaar plannen. Zo fijn: je hoeft geen rekening meer met de drukte en hoge prijzen te houden.

Je kiest je eigen pad
Zoals je net al kon lezen, kun je heel goedkoop naar verschillende landen. Of nog goedkoper in je eigen land blijven. Met kamperen kun je vrijwel alle kanten uit. Je kunt de dure toeristische bezienswaardigheden overslaan. Als je je eigen route in elkaar zet, is de kans groot dat je onderweg veel meer unieke plekken tegenkomt. Geen rijen en overprijsde entreeprijzen meer: je hebt het helemaal zelf in de hand!

Je zoekt de natuur op
Veel goedkoper dan de natuur ingaan, wordt het waarschijnlijk niet. De natuur ingaan is, jawel, helemaal gratis! Het extra mooie aan de natuur is dat het vrijwel onmogelijk is om niet onder de indruk te raken. Dit is omdat de natuur in elk land zo verschillend is. En door het hele land heen verschilt dat ook nog eens! Kijk alleen al eens naar Nederland: van boerenlanden tot riviereilanden, van beschermende natuurgebieden tot duingebieden, van hoogveengebied tot heidegebied, van meren tot zeeën. Gratis en voor niets kijk je je ogen uit.

camping

Je kiest je eigen vervoersmiddel
De heen- en terugreis van een vakantie behoren tot één van de duurste aspecten van een vakantiereis. Maar hier is goed nieuws: naar geweldige destinaties met de auto, de trein of het vliegtuig kun je schrappen! Wat dacht je van lopend of fietsend reizen? Dit is hartstikke gezond en ook nog eens gratis. Als dit geen gouden tip is, weten wij het ook niet meer.

Je bent kieskeuriger over wat je meeneemt
Naast het feit dat je niet voor je bagage meer hoeft te betalen, denk je met kamperen toch zorgvuldiger na over wat je nou écht nodig hebt tijdens je reis. Maak het jezelf vooral niet te zwaar. Erg dure spullen zul je voor het gemak liever thuislaten. Op vakantie raak je snel spullen kwijt en is de kans ook nog eens groot dat je bestolen wordt. Een extra bonus is dus zeker dat je deze spullen nog veilig thuis zult hebben liggen. Scheelt ook weer en brengt je tijdens je reis ook nog eens extra vrijheid op!

Je krijgt meer voor minder
De ervaring is alles. Lijkt een openbare camping je ook leuk? Hier is vaak ook alles te vinden. Denk aan een zwembad, douches, restaurant, etc. Het is maar net hoeveel zekerheid en comfort je zelf zoekt. Ook zul je hier alles behalve alleen zijn. De camping is dé plek om te socializen met anderen. Hartstikke gezellig zo ‘s avonds verhalen om een kampvuur heen delen met mensen die je net hebt ontmoet. Echter zijn er ook genoeg mensen die op hun privacy gesteld zijn en dit wordt ook op de prijs gesteld.

Trek dus vooral eens de natuur in in ons eigen mooie landje! Toch meer zin in een comfortabele en goedkope camping in het buitenland? Bekijk dan ook eens de goedkope campings in Frankrijk, Spanje en Italië. We zijn erg benieuwd welke plek je kiest voor je eerste campingvakantie!

 

Uw reactie

Deel dit bericht