Blog

Top 5 romantische activiteiten in Brugge

  • Desmond
  • 05 november 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Citytrip Brugge

Wat is er nu fijner dan romantisch een paar daagjes te verblijven in een mooie historische stad in Europa? Vaak wordt er dan al snel gedacht aan steden zoals Londen, Rome of Venetië. Maar ook een stuk dichterbij huis zijn er hele leuke stedentrips te maken met een romantisch tintje. Brugge is daarbij toch wel het pareltje van België, waar de romantiek bij aankomst al direct vanaf spat. Wij hebben alvast de vijf meest romantische tips voor je verzameld voor als jij een tripje wilt plannen naar deze historische stad vol liefde.

Beleef het in de lucht met een luchtballon

Durf jij het aan? Een rondreis door de lucht in een warmeluchtballon is natuurlijk de ideale manier om deze iconische stad eens te bewonderen vanuit de lucht. Je ziet alle prachtige kerken, de karakteristieke bruggen en fabelachtige torens die Brugge te bieden heeft. Een cultureel avontuur vol met romantiek. De landing vier je samen met een glas champagne en een brede lach van oor tot oor.

Rondvaart door de kanalen

Waan je even voor een moment in Venetië en ga voor een rondvaart langs de schitterende kanalen van Brugge. Een goed alternatief voor het toeristische, drukke en vooral dure Venetië. Je vaart langs de mooiste plekjes van de stad en je krijgt de kans om het historisch centrum eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Je stedentrip is gewoon niet compleet zonder een boottochtje door de Brugse reien… Daarom een absolute must voor elke bezoeker!

Brugge per koets

Er is weinig romantischer dan je met een koets door historische smalle straatjes en over de kleine bruggetjes van Brugge te laten rijden. Ga lekker knus tegen elkaar aanzitten en plaats een warme deken over jullie heen zodat jullie het niet koud hebben. Deze unieke rondritten per paard brengt je langs verschillende bezienswaardigheden. Waan je eventjes in de middeleeuwse tijden wanneer je door de pittoreske straatjes rijdt. Absoluut een unieke ervaring, die jullie je nog lang zullen blijven herinneren.

Choco Story

Ontdek samen de wereld van chocolade. Tijdens deze tour word je meegenomen naar diverse bezienswaardigheden in de stad die verbonden zijn met chocolade. Je brengt bijvoorbeeld ook een bezoek aan het chocolademuseum. Daarnaast mag je een kijkje nemen bij twee gerenommeerde chocolatiers. Zo maak je eens mee hoe echte authentieke chocolade uit Brugge wordt gemaakt. En uiteraard mogen jullie tijdens de tour als echte chocolade fanatics genoeg chocolade gaan proeven.

De Belfort toren bezoeken

Deze roemruchte toren kent een hoogte van 83 meter en herbergt maar liefst 47 welluidende klokken. Dit historisch kunstwerkje is tevens werelderfgoed beschermd. Wanneer je het aandurft om alle trappen te betreden, zul je uiteindelijk bovenaan rijkelijk worden beloond met een adembenemend uitzicht van de gehele stad. Deze schitterende plaatjes vragen nou eenmaal voor een mooie fotoshoot samen… Of vriendlief nou wilt of niet!

Hapje en drankje doen op de Grote markt

De grote markt van Brugge herbergt ook de eerdergenoemde Belfort toren. Dit plein wordt ook wel beschouwd als het episch centrum van het toeristische Brugge. Er heerst altijd een gezellige drukte, voornamelijk door de paardenkoetsen, gezellige terrasjes, leuke winkeltjes en mooie bezienswaardigheden om je heen te vinden zijn. Geniet van alle historische gebouwen in het kloppend hart van de stad. Het plein is volledig verkeersvrij, dus dit is een goed excuus om dat tochtje met de paardenkoets direct te boeken!

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht