Blog

Vakantie in eigen land: 3x geweldige bestemmingen in Nederland

  • Lan
  • 29 april 2020
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:

Gezien de huidige omstandigheden kan niemand de komende periode op vakantie. Zeker een buitenlandse trip zit er voorlopig niet in. Wereldwijd wordt er nauwelijks meer gevlogen en het duurt naar verwachting nog een hele tijd voordat we weer kunnen genieten van een buitenlandse vakantie. Desondanks willen veel mensen er graag weer op uit en even een paar dagen rust nemen van alle hectiek die iedereen heeft ondergaan de afgelopen tijd. In dat geval lijkt het erop alsof we binnenkort weer op reis kunnen. Weliswaar niet naar een ander land, maar ook in Nederland kunnen alsnog een onvergetelijke vakantie beleven. Ons land kent talloze leuke plekjes waar je misschien nog nooit bent geweest. Daarom nemen we je graag mee naar potentiële vakantiebestemmingen in Nederland. 

1. Genieten op de Waddeneilanden

Hoewel Nederlanders steeds meer in eigen land blijven voor een vakantie, ga jij misschien steevast de grenzen over om rust te vinden en te genieten van een andere omgeving. Maar wist je dat je dat gevoel ook dichter bij huis kunt krijgen? Op de Waddeneilanden heerst er een oase van rust en kun je genieten van een prachtige natuur. Bovendien beschikt ieder eiland over een eigen kustlijn, waardoor je ook nog even heerlijk kunt uitwaaien op het strand. Of je nu naar Texel, Terschelling, Vlieland of Ameland bent, de Waddeneilanden zijn ideaal om voor een langere periode te verblijven. Veel mensen kiezen er voor om er één dag op uit te gaan, maar als je toch meer vakantiedagen hebt, waarom zou je dan niet zoeken naar een leuke accommodatie op Texel, Vlieland, Terschelling of Ameland? 

2. Rust op de Veluwe

veluwe

Wie voor een rustige vakantie in eigen land gaat, komt al gauw uit bij de Veluwe. In deze bosrijke omgeving waan je jezelf in een oase van ontspanning en rust. Vrijwel het hele gebied rondom de Veluwe is beschermd en wordt dagelijks verzorgd zodat vakantiegangers hier een ultieme vakantie kunnen beleven. Vooral als je van fietsen of wandelen houdt zit je goed in deze Gelderse provincie. Met kilometerslange fiets- en wandelpaden kan je er heerlijk op uit trekken en zie je alle prachtige hoogtepunten. Zeker op Nationaal Park de Hoge Veluwe kun je heerlijk vertoeven. Hier vind je niet alleen weerzinwekkende landschappen, ook kun je meerdere wilde dieren spoten zoals edelherten en vossen. Kortom, een uitgewezen mogelijkheid voor een avontuurlijke vakantie in eigen land.

3. Uitwaaien aan de kust

kust Nederland

Als je liever naar een andere plek dan de Waddeneilanden gaat, dan kan je er ook voor kiezen om naar een andere willekeurige badplaats te gaan. De Nederlandse kustlijn kent veel leuke plekken, waaronder Bergen aan Zee, Zandvoort of Noordwijk aan zee. Voor velen is een wandeling over het strand de ideale manier om even lekker te ontspannen en te genieten van het mooie zandstrand. Tussendoor is er natuurlijk altijd ruimte en gelegenheid om aan te schuiven op één van de vele terrasjes waar je voor een hapje en een drankje terecht kunt. Maar ook aan de boulevard kan het vaak erg gezellig zijn met leuke winkeltjes en horecagelegenheden. Dus wil je echt een weekendje genieten van rust en gezelligheid? Bezoek dan één van de mooie kustplaatsen van Nederland. 

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht