Blog

5 oorzaken waardoor je geld weggooit tijdens het reizen

  • Alicia
  • 22 april 2021
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
luchthaven

Waar je ook staat op financieel vlak, je denkt vast na over hoe je kan besparen op je volgende vakantie. In plaats van naar het grote geheel te kijken, kan je misschien eens focussen op details. Zo zie je snel dat je op verschillende manieren kan besparen, waar je hiervoor nog nooit aan had gedacht. Kleine uitgaven kunnen snel optellen tijdens het reizen en laten we eerlijk zijn: dat geld kunnen we beter aan iets anders besteden. Daarom hebben wij een aantal oorzaken van geldverspilling op een rijtje gezet en hoe je deze kan vermijden!

Buitenlandse transacties en geldautomaten

Betalen om je eigen geld te gebruiken is vaak een woedend gevolg van reizen naar het buitenland, maar dat hoeft niet zo te blijven. Als je nog steeds kosten moet betalen voor buitenlandse transacties, is het tijd om van bank te veranderen. Er zijn er genoeg die hier geen kosten in rekening voor brengen. Wat ATM-kosten betreft, wees verstandig over waar en wanneer je geld opneemt. De beste optie is om op voorhand bij je bank geld in te wisselen, dat kan vrijwel kosteloos in de meeste gevallen.

Prijzen niet controleren na aankoop

Een veelvoorkomende fout die mensen maken bij het boeken van vluchten en overnachtingen is denken dat de klus geklaard is zodra ze hun aankoop hebben afgerond. Veel luchtvaartmaatschappijen en hotels bieden de mogelijkheid om je aankoop binnen 24 uur kosteloos te annuleren. Dit betekent dat je je vlucht opnieuw kunt boeken als de prijs in die periode daalt. Geld terugverdienen door helemaal niets doen is geen slechte manier om een reis te beginnen!

Een tas inchecken

In een tijdperk waar luchtvaartmaatschappijen hun tarieven voor bagage laten stijgen is het niet alleen onhandig, maar ook duur. Reizen zonder een tas in te checken is relatief eenvoudig als je je handbagage en persoonlijke spullen maximaal benut. Soms is het zo eenvoudig als het kiezen van de juiste tas of het veranderen van inpakmethode. Andere keren betekent het minder spullen meenemen dan je denkt nodig te hebben.

Uit eten gaan

Nu Airbnb steeds populairder wordt, is het gebruikelijker dan ooit om toegang te hebben tot een keuken en zelf een maaltijden te koken. Dit is goed nieuws voor mensen die geld (en calorieën) willen besparen.  

Tip: Abonneer je op restaurantaanbiedingen in de buurt van je bestemming via websites als Groupon. Zo kan je voor een spotprijsje naar een trendy restaurant gaan zonder je schuldig te voelen. 

Het nemen van taxi’s

De beste manier om een stad te verkennen is door te wandelen of het openbaar vervoer te nemen. Val niet voor de goedkope huurprijs van auto’s in andere landen, het verschil in benzineprijzen kan hier snel een stokje steken voor steken. Een taxi nemen is ook een onnodige gewoonte die je portemonnee snel zal doen leeglopen. Openbaar vervoer, wandelen of zelfs het nemen van een Uber zijn allemaal meer kosteneffectief. Als je voor het openbaar vervoer kiest, zoek dan uit wat de beste betaaloptie is. In veel steden kan je met korting gebruik maken van smartcard passen.

Nu je op de hoogte bent van deze oorzaken ben je helemaal klaar om je volgende vakantie te boeken!

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht