Blog

Hoe dien je een claim in als je vlucht vertraagd is?

  • admin
  • 23 februari 2022
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Vlucht Vertraagd

Heb je te maken met een vlucht die behoorlijk vertraagd is? Als deze vertraging aan de luchtvaartmaatschappij toegerekend kan worden, is het mogelijk om een vergoeding aan te vragen. Over het indienen van zo’n claim bestaat de nodige onduidelijkheid; hieronder vind je gelukkig de beste tips voor het indienen van een claim als je vlucht vertraagd is. 

Tip 1: je kunt het altijd proberen

Niet in alle situaties heb je daadwerkelijk recht op een schadevergoeding. Is er bijvoorbeeld sprake van overmacht? Dan kan een luchtvaartmaatschappij zich daarop beroepen. Mocht je in dat geval bijvoorbeeld een KLM claim indienen, dan weet je zeker dat deze claim afgewezen wordt door KLM. Op zich is dat ook logisch, aangezien luchtvaartmaatschappijen niet in alle gevallen iets aan de vertraging kunnen doen. 

Tip 2: schakel een gespecialiseerd bureau in

Wil je een claim indienen Transavia? Dan is de kans groot dat je niet weet waar je moet beginnen. Ook dit is logisch, aangezien je waarschijnlijk niet elke dag zo’n claim indient. Op het moment dat je bijvoorbeeld een claim niet op de juiste manier indient, dan kun je wel fluiten naar een vergoeding. 

Mede daarom is het advies om een gespecialiseerd bureau in te schakelen. Een gespecialiseerd bureau doet niks anders dan de hele dag claims indienen. Omdat dit bureau hier elke dag mee bezig is, weten zij precies waar je op dient te letten – en natuurlijk hoe de claim op de juiste manier ingediend kan worden. Het klopt dat je voor de diensten van zo’n bureau moet betalen, maar de dienst levert wel echt veel gemak en dus resultaat op. 

Tip 3: wacht niet te lang

Heb je bijvoorbeeld vorige week of vorige maand met een vertraging te maken gehad? Wacht dan niet te lang met het indienen van een claim. Als je hier wel te lang mee wacht, dan loop je het risico dat de claim verjaart. In dat geval moet je het overigens wel heel bont maken, maar wacht gewoonweg niet te lang met het indienen van de claim of met het inschakelen van een gespecialiseerd bureau. 

Tip 4: ga goed na wat je rechten precies zijn

Sowieso is het aan te raden om je even goed in je rechten te verdiepen. Is je vlucht naar en bestemming buiten Europa vertraagd? Dan heb je andere rechten dan wanneer je vlucht binnen Europa  vertraagd is. De afstand van de vlucht  is van invloed op de rechten, bij lange vluchten krijg je namelijk een hogere vergoeding. 

Tip 5: wijs je medereizigers ook op de vertraging

Lees je dit artikel terwijl je op het vliegveld door een lange vertraging aan het wachten bent? Wijs je medereizigers direct op de vertraging en op de mogelijke schadevergoeding. Met zo’n tip ga je ongetwijfeld vrienden maken.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht