Blog

Hoe voorkom je extra kosten tijdens je vakantie?

  • admin
  • 13 maart 2024
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Doorlopende Reisverzekering

Ben je op zoek naar manieren om zo goedkoop mogelijk op vakantie gaan? Zorg er dan altijd voor dat je onnodige risico’s uitbant. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een goedkope vakantie wilt vieren, maar een goede voorbereiding scheelt je heel veel geld. Regelmatig zien we namelijk mensen die zo goedkoop mogelijk op reis willen gaan een grote fout maken: ze creëren geen vangnet voor wanneer ze in een noodsituatie terechtkomen. De enige manier om daar dan weer uit te komen is om de portemonnee te trekken. Dat was precies wat ze niet wilden en niet zelden komen ze dan van de regen in de drup. Zorg er daarom altijd voor en juist wanneer je voordelig op vakantie wilt dat je een goede reisverzekering op maat samenstelt. Hoe je dat doet, leggen we je hier graag uit. 

Welke verzekering heb je nodig voor je volgende reis? 

Met een reisverzekering kun je jezelf een hoop problemen besparen, we kunnen het niet genoeg benadrukken. Gelukkig hoeft het niet veel geld te kosten om een verzekering af te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om alleen je geplande vakantie te verzekeren. Dit doe je aan de hand van een eenmalige verzekering. Deze verzekering begint op het moment van je eerste vakantiedag en loopt weer af wanneer je weer bij je thuis over de drempel stapt. Het voordeel van deze polis is dat je enkel betaalt voor het moment waarop je ook echt op vakantie bent. Ben je iemand die juist graag last minute mooie aanbiedingen pakt? Dan is het beter om een doorlopende reisverzekering te nemen. Met deze polis ben je namelijk het hele jaar door verzekerd en hoef je niet iedere keer opnieuw een polis samen te stellen. Het maakt voor je verzekering niet uit of je naar het buitenland gaat of dat je in Nederland op avontuur gaat; alles kan gedekt worden. Zorg er echter wel voor dat je de voorwaarden van je verzekering goed kent, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Wel of geen annuleringsverzekering toevoegen aan je polis?

Hoe beter je jezelf verzekert, hoe minder risico’s je loopt. Vandaar dat we je ook willen adviseren om een annuleringsverzekering aan je polis toe te voegen. Hiermee kun je namelijk een reis uitstellen wanneer je om wat voor reden dan ook niet meer op pad kunt gaan. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat je een reis gepland hebt, maar dat er iets gebeurt dat roet in het eten gooit. Het zou dan zonde zijn dat je je geld kwijt bent omdat je al dingen betaald hebt. Neem daarom ook een annuleringsverzekering zodat je dit soort vervelende situaties kunt voorkomen. Ook voor tijdens je reis is een annuleringsverzekering heel handig. Mocht je ineens terug naar huis moeten omdat er iets ergs gebeurd is, dan kun je die kosten dekken met behulp van je verzekering. Dat kan je heel veel geld schelen. 

Neem de aanvullende dekkingen ook even goed door

De beste verzekering is helemaal op jouw situatie afgestemd. Vandaar dat we je willen wijzen op de mogelijkheid om aanvullende dekkingen aan je polis toe te voegen. Hiermee kun je je reis helemaal afstemmen op jouw wensen en plannen. Wil je lang op vakantie? Verleng dan de maximale duur van je dekkingsperiode. Neem je dure bagage mee? Verzeker het extra met een speciale polis voor je bagage. Zo voorkom je dat je alsnog veel moet betalen wanneer je tas of koffer gestolen wordt of kwijtraakt. Dat wil namelijk niemand.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht