Blog

Reis met een beperkt budget naar Sardinië

  • admin
  • 19 augustus 2022
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Sardinië

Als je niet al te veel geld voor een vakantie hebt, kun je ervoor kiezen om in Nederland te blijven. Een auto huren Amsterdam zodat je naar je vakantieadres kunt reizen, kan dan nodig zijn. Echter willen de meeste Nederlanders toch liever reizen naar het buitenland, Italië is bijvoorbeeld altijd een populaire keuze. Hierbij kun je kiezen voor het vaste land, maar een vakantie op Sardinië is ook zeker een aanrader. Een auto huren Sardinie is dan alsnog een aanrader zodat je alles op het eiland kunt verkennen. Gebruik bovendien de volgende tips om met een beperkt budget op Sardinië vakantie te vieren! 

Eten

Restaurants bieden geen ontbijt of brunch aan. Daarom nemen de meeste Italianen hun eigen eten mee op het strand. Dat is ook een geweldige optie voor reizigers met een strikt budget. We volgden het voorbeeld van de lokale bevolking en kochten fruit, prosciutto, kaas en brood bij de supermarkten die we daarna tijdens een picknick op het strand eten en drinken. Als je ’s avonds wel in een restaurant wilt eten, kun je in Olbia bijvoorbeeld voor Ristorante Pizzeria Trocadero kiezen als je niet al te veel uit wilt geven. In Pittulongu is het wat duurder, al geldt dat niet echt voor Pizzeria da Poldo. 

Huurauto

Wanneer je op Sardinië reist, is een van de duurste dingen het vervoer. Je moet zeker een auto huren Mallorca voordat je het vliegtuig neemt naar het Italiaanse eiland. Als je op Sardinië nog een huurauto moet regelen, kun je namelijk te laat zijn terwijl het ook nog eens duurder kan zijn. Daarom moet je zo snel mogelijk een auto huren, waarbij het van belang is om alle opties met elkaar te vergelijken. De ene verhuurder is nu eenmaal duurder dan de andere. Let tijdens je vakantie trouwens ook op de brandstofprijzen, zelfbedieningsterminals zijn op Sardinië over het algemeen het goedkoopst. 

Strand

De adembenemende schoonheid van de stranden van Sardinië is de belangrijkste reden voor de meeste toeristen om naar het Italiaanse eiland te reizen. Toch kunnen voorzieningen op het strand erg duur zijn – het huren van een set van 2 stoelen varieert tussen de 30 en 1000 euro per dag en parkeren kost tussen de 10 en 16 euro per dag. Zelfs kantines en bars zijn duur in vergelijking met deze in steden en dorpen. Door een gratis parkeerplek te vinden, kun je echter geld besparen. Een andere geldbesparende tip is om je eigen parasol, snacks en drankjes mee te nemen op het strand. 

Porto Cervo

Als je rondloopt in Porto Cervo dan doet dit je waarschijnlijk denken aan Disneyland. Het is een plek die VIP’s aantrekt, maar ook mensen die de beroemdheden achtervolgen. Het kunstmatige dorp heeft de duurste modemerken. Toch kunnen zelfs middenklasse toeristen het zich veroorloven om iets te drinken in een van de charmante bars in Porto Cervo. In feite zijn de prijzen in cafés en bistro’s vergelijkbaar met die in minder bekende resorts op Sardinië, heel duur is het hier dus niet. 

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht