Blog

Vakantietip: de fietsvakantie al eens overwogen?

  • Desmond
  • 21 februari 2020
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:

Met die lange, grauwe januari maand nét achter de rug, en het vooruitzicht dat hetzelfde weer voorlopig nog wel aan zal houden, is het de hoogste tijd om alvast vakantieplannen te maken! De zonnige vakantie reclames vliegen je tenslotte al om de oren, en de vele vroegboekkortingen eveneens. Ga er daarom eens goed voor zitten op een grauwe dag en droom even helemaal weg bij het zonnige aanzicht van de leukste vakantiebestemmingen, die voldoen aan zowel zon, zee als strand. 

Zonnig, goedkoop én sportief

Het aanbod is zó groot dat het aanbod nogal overweldigend kan zijn. Zeker als je op zoek bent naar een bijzondere, maar niet al te dure vakantie! In deze blog gaan we in op een bijzondere vakantie die waarschijnlijk niet als allereerste in je op was gekomen. Desalniettemin is dit het type vakantie bijzonder, zonnig, goedkoop én sportief. Ja, ook sportief, we hebben het namelijk over de fietsvakantie! 

Genieten van het uitzicht, terwijl je op een comfortabel ritme het landschap doorkruist, met het vakantie zonnetje op je gezicht en dat zomerse briesje die je haar doet opwaaien. Dat klinkt als op en top vakantie toch? Een heleboel mensen zijn van mening dat fietsen de ultieme bezigheid is op vakantie. De fietsvakantie is dan ook met recht weer helemaal hip! 

Naar de Ardennen fietsen of de hybridefiets in de fietsendrager?

Bij een fietsvakantie kun je uit twee mogelijkheden kiezen. Als je beschikt over een goede hybride fiets kun je ervoor kiezen om je fietsvakantie vanaf huis al af te trappen. Je zult dan wel al je bagage mee moeten nemen op de fiets en je vakantie zal in het teken staan van rondtrekken. Echter blijf je als beginner in fietsvakanties ook nog redelijk in de buurt. Veel verder dan de Ardennen zul je dan dus niet komen.

Voor de echte zon, zee en strand liefhebber is de Ardennen niet per definitie de meest passende vakantiebestemming. Mocht een zonvakantie aan de Spaanse kust beter bij je passen hoef je een fietsvakantie ook niet meteen af te schrijven. Een fietsvakantie betekent namelijk niet dat je helemaal naar Spanje hoeft te fietsen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om je elektrische hybridefiets van Stella op de fietsendrager te bevestigen en met de auto naar Spanje te rijden. Je kunt dan na aankomst op die leuke camping aan de Spaanse Costa de omgeving verkennen op je elektrische hybride fiets. Je zult zien dat je prachtige plekjes zult ontdekken die je met de auto waarschijnlijk niet was tegengekomen! Daarnaast ben je tijdens de vakantie lekker actief bezig, maar nog steeds wel op een ligbedje aan het zwembad te vinden als je die dag niet zo’n zin hebt om te fietsen! 

Welke vakantiebestemming bezoek jij deze zomer?

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht