Blog

Waarom jouw volgende overnachting in een bed- and breakfast moet zijn

  • Kim
  • 19 november 2020
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:

Bij een overnachting wordt vaak gelijk gedacht aan een hotel. Zonde! Want een overnachting in een bed and breakfast is minstens net zo leuk, misschien zelfs leuker! Het concept bed- and breakfast bestaat al heel erg lang, maar de laatste jaren wordt het steeds populairder. Reden genoeg dus om deze manier van overnachten eens te proberen. 

 

 

B&B is persoonlijker 

De eerste pluspunten waardoor een bed and breakfast zo leuk is, is omdat het erg persoonlijk is. Een bed and breakfast is vaak bij of in iemands huis. De gastheer/-vrouw zal alles eraan doen om op een persoonlijke manier het de gasten naar de zin te maken. Zij kennen vaak alle leuke plekjes in de buurt en maken graag een praatje met je. Geen één B&B is hetzelfde. Hierdoor kun je kiezen voor een overnachting die precies bij je past. Ieder bed and breakfast heeft zijn eigen unieke ontbijt. Bij de ene B&B zal je kunnen kiezen voor een ontbijtje op de kamer terwijl je bij de andere bed and breakfast een ontbijtruimte hebt waar je samen met de andere gasten kunt ontbijten. Hoe uitgebreid het ontbijt is en wat voor soort ontbijt je krijgt verschilt per accommodatie. 

B&B is kleinschalig

Een bed and breakfast heeft vaak maar een paar kamers. Dit zorgt er niet alleen voor dat het persoonlijker is, maar je hebt ook minder te maken massatoerisme. Tijdens de huidige omstandigheden is het extra belangrijk om drukte te vermijden. Dat zal je zeker lukken als je kiest voor een overnachting in een bed and breakfast. Als je op zoekt bent naar rust is een bed and breakfast een goede keuze. 

ontbijt

 

B&B heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding 

Een overnachting in een bed and breakfast is vaak goedkoper terwijl je veel meer service krijgt. Uit onderzoek van bedandbreakfast.nl blijkt zelfs dat een overnachting in een B&B zelfs voordeliger is dan in een hotel. In een B&B krijg je vaak net wat meer luxe dan in een gewoon hotel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een luxe boxspring, badkamer met sauna of een bubbelbad. Een bed and breakfast geeft je de mogelijkheid om op de meest unieke plekken te overnachten zonder dat jij daar de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Door goed onderzoek te doen kun je de leukste plekken vinden om voor een klein prijsje te overnachten. Bij de meeste bed and breakfast accommodaties zit het ontbijt bij de prijs of moet je er een kleine vergoeding voor betalen. Het leukste is natuurlijk om iets van de streek te proeven. Vaak wordt er in een bed and breakfast iets lekkers uit de streek geserveerd. Bijvoorbeeld een lekkere verse bolus in Zeeland. 

 

B&B is vaak op een bijzondere plekje

In kleine dorpjes en op afgelegen plekken vind je vaak geen hotels, wel vind je op deze bijzondere plekjes een B&B.  Een bed and breakfast zit vaak in een bijzonder gebouw of op een bijzonder plekje. Zo kan je bijvoorbeeld overnachten in een woonwagen, molen, klooster, woonboot of oude boerderij. Door te overnachten in een bed and breakfast kom je op plekken waar je anders niet zo snel zou overnachten. Dit maakt het slapen in een bed and breakfast nog leuker. 

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht