Blog

Wandelvakantie: is het iets voor jou?

  • Kim
  • 23 november 2020
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
wandelen

Actieve vakanties worden jaar na jaar populairder, zo ook de wandelvakanties. Vooral tijdens een pandemie waar er veel restricties liggen op het reizen is een wandelvakantie een goede optie. Een wandelvakantie is niet alleen leuk, maar ook ontzettend gezond en beter voor het milieu. In dit artikel leggen wij jou uit waarom een wandelvakantie ook iets voor jou kan zijn. 

 

Wandelvakanties zijn gezond

Actieve vakanties worden steeds meer geliefd  bij alle leeftijdsgroepen Een actieve vakantie staat voor avontuur en wie wilt dat nou niet? We worden ons steeds meer bewust van het belang van een gezonde levensstijl en wandelen past hier perfect bij. Het voordeel van wandelen is dat je er eigenlijk niks voor nodig hebt en het overal kan. Natuurlijk is wandelen gezond doordat je lekker in beweging bent, maar wandelen helpt ook goed tegen stress. Je bent lekker buiten in de frisse lucht wat veel voordelen met zich mee brengt.

Wandelvakanties zijn beter voor het milieu 

Hoe minder er gebruik wordt gemaakt van vervuilende vervoersmiddelen, hoe beter het is voor het milieu. Van vervuilende voertuigen hoef jij tijdens je vakantie bijna geen gebruik te maken, want jij wandelt alles. Dit belast het milieu milieu niet waardoor het een milieuvriendelijke manier van vervoer is. 

Tip: Wil je de natuur helemaal helpen? Neem dan een vuilniszak mee tijdens je tocht en ruim zwerfafval op die je tegenkomt tijdens je wandeling. Onder joggers is dit een trend dat ‘Ploggen’ heet. 

Wandelvakanties zijn goedkoop 

Het kost geen geld om te wandelen, hierdoor ben je met een wandelvakantie vaak goedkoper uit. Het enigste waarin je hoeft te investeren is een paar goede schoenen en een rugzak waarin je jouw slaapspullen mee kan nemen. Door goede research te doen kun je voordelige plekken om onderweg te overnachten. Langs veel routes van populaire wandelroutes vind je trekkershutten. Door in een trekkershut te slapen beleef je de ultieme wandelvakantie-ervaring. Je kunt in deze trekkershutten vaak zelf koken, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om uit eten te gaan. Dat heb je wel verdiend na deze sportieve dag. 

Wandelvakanties laten je meer van de omgeving genieten

In een auto zoef je overal zo voorbij. Als je wandelt ga je stukken langzamer waardoor je meer oog hebt voor de omgeving. Tijdens een wandelvakantie kom je op plekken waar je anders nooit zou komen en je ziet de meeste unieke dingen. Je zult meer van de stilte van de natuur kunnen genieten, misschien zie je onderweg wel hertjes of andere wilde dieren. 

Wandelvakanties zijn ontzettend leuk

De belangrijkste reden waarom je op wandelvakantie moet gaan is natuurlijk omdat het ontzettend leuk is. Een wandelvakantie is echt een avontuur en het zal een onvergetelijke ervaring zijn. Je kunt samen met iemand deze tocht maken of in je eentje. Onderweg kom je langs allemaal verschillende plekken. Als je wandelt kom je makkelijker in contact met anderen wat hartstikke gezellig is. Na een dag lang wandelen zal jij nog meer van je welverdiende maaltijd genieten en heerlijk slapen. 

Tochten die wij aanraden voor een wandelvakantie

Het Pieterpad (Nederland): wandel langs oude cultuurlandschappen, uitgestrekte bossen, beekdalen en heidevelden tijdens een wandelvakantie Pieterpad. Al meer dan één miljoen wandelaars hebben deze prachtige tocht afgelegd. Deze tocht duurt ongeveer 6 afhankelijk van hoeveel km je per dag loopt. 

Het Romeinse Limespad (Nederland): deze route is in 2019 uitgeroepen tot wandelroute van het jaar. Je wandelt langs de historische grens van het oude Romeinse rijk. De tocht gaat langs verschillende rivieren, wachttorens en kastelen die je aan de Romeinse tijd doen herinneren.  Deze tocht duurt ongeveer 7 dagen. 

Santiago de Compostela (Spanje): bij veel wandelliefhebbers staat deze tocht nog hoog op hun bucketlist. Er zijn vele variaties van deze tocht maar ze leiden allemaal naar Santiago de Compostela. Je kunt hier dus zelf bepalen hoelang je de tocht wilt maken. Al vele jaren leggen pelgrims deze route af. (Momenteel is het vanwege corona niet mogelijk deze route af te leggen, maar het is wel iets leuks om alvast van te dromen als straks alles weer mag)

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht