Blog

Voordelig op Wandelvakantie

  • admin
  • 12 januari 2021
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Wandelen in Wales en Engeland

Op zoek naar een betaalbare vakantie? Ga dan wandelen. Jazeker, een wandelvakantie hoeft niet veel te kosten. Overnachtingen gaan vaak gepaard met ontbijt of een halfpension en het maakt niet uit waar je op wandelvakantie gaat, overal betaal je vaak niet meer dan 60 tot 80 euro per nacht per persoon. Je hebt geen huurauto nodig, alleen maar wandelschoenen. 

 

 

Wandelvakanties hebben lange tijd een muffig imago gehad, maar zijn nu weer helemaal hot. Ze zijn niet alleen voordelig, ze zijn ook nog eens volledig social distance proof. Komt niet vast te zitten in een hotel aan de riviera, maar haal een frisse neus op de mooiste wandelpaden van Wales en Engeland. 

Wandelen in Wales

Hiking and trekking in wales

Van oudsher is Wales een land van groene heuvels en gastvrije valleien, van Welsh Cakes, afbrokkelende kastelen, dichters en zang. Het heeft uitgestrekte zandstranden en dramatische baaien en steden met een ouderwetse, retro aantrekkingskracht die worden gepromoot als een welkom tegengif voor het hectische tempo van het 21e-eeuwse, grootstedelijke leven. Wales is minder bevolkt dan Engeland, hoewel de bereikbaarheid vanuit het zuiden, midden en noorden van het land het een populaire vakantiebestemming maakt, met Snowdonia in het noorden een bijzondere magneet voor bezoekers die op zoek zijn naar wandeltochten in de buitenlucht. Wandelen in Wales staat garant voor onvergetelijke herinneringen. Al helemaal op de Coastal Path. 

Het Wales Coast Path werd geopend in mei 2012 en sluit aan op bestaande Welshe kustpaden door nieuwe stukken toe te voegen om ’s werelds eerste kustpad te creëren dat een heel land volgt. Het was een spannend project dat in 2006 werd aangekondigd en dat ongeveer zes jaar in beslag nam. Gedurende deze tijd wachtte de wandelgemeenschap gretig op de dag dat deze wandeling zou worden voltooid en opengesteld voor het publiek. De uiteindelijke opening werd gevierd met de Big Welsh Coastal Walk die werd georganiseerd door de Ramblers Cymru. Het evenement was een daverend succes en werd een van de grootste massaparticipatie evenementen die Wales ooit heeft gezien. Dit one-of-a-kind pad heeft de aandacht en de verbeelding van veel mensen over de hele wereld getrokken en werd uitgeroepen tot de nummer één regio van de Lonely Planet voor 2012.Sindsdien zijn er steeds meer mensen die op wandelvakantie in Wales gaan.

Wandelvakantie in Engeland

Wandelvakantie in Engeland

Niet alleen Wales, maar ook Engeland biedt unieke mogelijkheden voor een wandelvakantie. Wandelen in Engeland is net zoals in de rest van het Verenigd Koninkrijk een regenachtige aangelegenheid. Niettemin kiezen steeds meer mensen voor een wandelvakantie hier. Het is immers niet ver en je kunt tegenwoordig zelfs in Amsterdam op de trein naar Londen stappen. Ook in Engeland vind je een mooie wandelroute langs de kust. De Coast to Coast is een prachtige lange-afstandswandeling door drie van Engelands meest geliefde nationale parken: het Lake District, de Yorkshire Dales en de North York Moors. De route verkent een steeds veranderend landschap vol geschiedenis, erfgoed, rust en wilde schoonheid en loopt van St Bees aan de Ierse Zee tot Robin Hood’s Bay aan de Noordzee. 

Onderweg zul je een aantal van de mooiste landschappen van Groot-Brittannië ontdekken terwijl je over lege heuvels en langs serene meren wandelt, door lappendeken van weilanden en naar slaperige dorpjes, over majestueuze heidevelden en langs een spectaculaire kustlijn. Ondanks het feit dat het een van de populairste langeafstandsroutes in het Verenigd Koninkrijk is, is de Coast to Coast een onofficieel pad dat niet overal bewegwijzerd is. Het is dan ook een wandeling voor wandelaars die ervaring hebben met navigeren. Desondanks vind je op deze route tal van overnachtingsmogelijkheden en kun je in de pubs onderweg prima maaltijden vinden. En natuurlijk een ale of twee.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht