Blog

Wanneer is de beste reistijd voor Curaçao?

  • 11 juni 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Vakantie caribisch gebied

Curaçao blijft nog steeds één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. De tientallen heerlijke stranden, de fijne warme zon, de grote variatie in restaurants en de allermooiste feestjes. Maar ook de oude vertrouwde gulden bestaat hier nog en een groot gedeelte van de lokale bewoners spreekt Nederlands! Wij begrijpen dus maar al te goed waarom Kòrsou nog altijd zoveel Nederlanders weet te trekken.

Nu vraag je jezelf wellicht af wat nu de beste periode is om naar dit zonnige eiland te vertrekken? Wij leggen je precies uit waar je rekening mee dient te houden en wat je kunt verwachten.

Waar ligt Curaçao?

Curaçao is een eiland in het zuiden van de Caraïbische Zee. Dit zonnige eiland behoorde tot 2010 nog tot de Nederlandse Antillen. Sinds die tijd staat het land op eigen benen, maar valt het nog wel binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Naast Aruba en Bonaire vormen zij de ABC-eilanden. Geografisch gezien ligt het ten noorden van Venezuela en ten oosten van Colombia. Daarentegen maakt het geen onderdeel uit van Zuid-Amerika, maar van de Caraïben.

Vakantie CuracaoHet klimaat

Door zijn tropische savanneklimaat is de zon eigenlijk altijd aanwezig. De gemiddelde temperatuur ligt daardoor het gehele jaar door rond de 30 graden Celcius. Toch zijn er enkele verschillen te herleiden in de diverse seizoenen. Deze verschillen zijn met name gekoppeld aan de hoeveelheid regen er binnen een bepaalde periode valt.

Hoogseizoen

De maanden januari tot en met april worden gezien als het hoogseizoen. Hierbij wordt ook de kerstvakantie meegerekend aan het einde van december. De meeste landgenoten ontvluchten dan de kou en gaan op zoek naar de zon en de warmte. Overdag ligt de temperatuur rond de 30 graden en ’s nachts ligt dat op ongeveer 24 tot 26 graden. De luchtvochtigheid is met 70-80% vrij hoog te noemen, maar het aanhoudende briesje zorgt voor veel verkoeling.

Laagseizoen

Het laagseizoen wordt gevormd door de maanden april en mei. De lente begint dan langzamerhand in Nederland steeds meer op te komen, waardoor er minder drang is naar het bezoeken van een tropisch eiland. De prijzen liggen in deze periode ook beduidend lager, waardoor het een ideaal moment is om dit prachtige eiland eens te bezoeken.

Regenseizoen

Appartement CuracaoHoud er wel rekening mee dat het toch in sommige periode nog redelijk vaak kan regenen. Met name in november en december -het regenseizoen- zijn gemiddeld 10-12 regendagen per maand. Tussen maart en september ligt dit gemiddelde gelukkig een stuk lager; 3 regendagen in een maand. Dit zijn vaak korte hevige regenbuien, waarbij de kans groot is dat de rest van de dag droog zal zijn.

Over het algemeen zul je tijdens je vakantie weinig te maken krijgen met onverwachte weersomstandigheden. Wat wel zeker is… dat je een onwijs mooie tijd tegemoet gaat met veel lekkere cocktails en de teentjes in het warme zand!

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht